The Economist Dergisi'nin kapağındaki patlama Beyrut'taki patlama mı?

The Economist Dergisi'nin kapağındaki patlama Beyrut'taki patlama mı?

Covid-19 salgınını da aylar öncesinden kapağındaki görsellerde kullanan ve dünyadaki sıra dışı olayları çok önceden şifreli bir şekilde kapağına yansıtan The Economist dergisinin son kapağındaki patlama Beyrut'taki patlama mı?

Lübnan merkezli yayın yapan Mayadeen televizyonun verdiği bilgilere göre "tonlarca nitratın" patladığı dün gece yaşanan Beyrut Limanı’ndaki patlamada, Lübnan Salık Bakanı Hamad Hassan ilk araştırmalara göre 40'a yakın kişinin öldüğünü, 2 bin 500 kişinin yaralandığını söyledi. Gelen son dakika haberlerine göre ise saldırı İŞİD terör örgütü üstlendi.

Covid-19 salgınını da aylar öncesinden kapağındaki görsellerde kullanan ve dünyadaki sıra dışı olayları çok önceden şifreli bir şekilde kapağına yansıtan The Economist dergisi geçtiğimiz aylarda yayınladığı "Sıradaki Felaket (ve nasıl hayatta kalınır)" başlıklı kapağında çeşitli tablolarla yansıtılan felaket senaryolarından birinde de şiddetli bir patlama olacağına işaret etmişti.

 

the-economist.jpg

Görselleri gören herkesin aklına olası bir yanardağ patlaması gelmişti. Ama dün akşam Beyrut Limanı’nda yaşananlardan sonra akıllara ilk gelen bu patlama görseli oldu.

The Economist dergisinin aşağıdaki videodaki hareketli görselinde ise dikkat çeken başka bir detay ise fondaki siren sesleri.. Siren sesleri daha önce Hiroşima ve Nagazaki’deki nükleer saldırı alarmında kullanılan sesler.

 

 

 

Şimdi herkes aynı soruyu soruyor Beyrut’taki patlamanın The Economist’in kapağında ne işi var?

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.