The Washington Post yazdı: "Türkiye Azerbaycan'da hava üssü kuruyor"

The Washington Post yazdı: "Türkiye Azerbaycan'da hava üssü kuruyor"

Dünyaca ünlü ABD'li Washington Post gazetesi, Türk Ordusu'nun Akdeniz ve Suriye'deki faaliyetlerini kaleme aldı. Gazete, Türkiye'nin Azerbaycan'da hava üssü kuracağını yazdı.

Türkiye’nin son dönemdeki Akdeniz ve Suriye’deki meşru ve kritik faaliyetleri birçok ülkenin radarına girmiş durumda. Ankara’nın adımları birçok ülkeyi rahatsız ediyor.

ABD’de yayın yapan Washington Post gazetesi, Türkiye’nin Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana ilk kez bölgesel etki alanını ileri seviyeye taşıdığını ve genişlettiğini yazdı.

 

washington-post.jpg

Yazıda Türkiye’nin Libya’da Hafter-Serrac çekişmesinde kilit rol oynadığını ve savaşın seyrini değiştirdiği belirtilirken, ‘Türkiye, Suriye, Irak, Somali, Katar ve Balkanlar’da önemli adımlar atıyor. Akdeniz ve Ege’de ise devriye atıyor’ denildi.

Türk ordusunun Suriye’de yaptığı operasyonla Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük askeri operasyonu yaptığı belirtildi.

Gazete ayrıca Türkiye’nin Azerbaycan’da askeri hareketliliği olduğu ve Bakü’de bir hava üssü hamlesinin bulunduğunu yazdı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.