THY yurt dışı uçuşları için tarih verdi

THY yurt dışı uçuşları için tarih verdi

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi yurt dışı uçuşlarının ne zaman başlayacağını duyurdu. Ekşi: " 'Yurt dışı uçuşlarımız 11 Haziran'dan itibaren başlıyor' dedi.

Koronavirüs salgını sebebiyle dünya genelinde alınan koruyucu tedbirler kapsamında uygulanan seyahat kısıtlamalarının esnetilmesiyle yurt dışı uçuşlar başlıyor. THY Genel Müdürü Ekşi twitter hesabından AnadoluJet'in yurt dışı uçuşlarının 11 Haziran'dan itibaren başlayacağını duyurdu.

YURT DIŞI UÇUŞLARI 11 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

THY'nin yurt dışı uçuş seferleri 11 Haziran 2020 Perşembe günü yeniden başlıyor.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yurt dışına uçuşların 11 Haziran itibariyle başlayacağını, detaylı bilgilere kurumun internet sitesinden ulaşılabileceğini kaydetti.

 

foto1-057.jpg

 

Anadolu Jet'ten yapılan açıklamada ise, "Salgın sebebiyle dünya genelinde alınan koruyucu tedbirler kapsamında uygulanan seyahat kısıtlamalarının esnetilmesiyle birlikte 11 Haziran 2020 tarihinden itibaren yurt dışı uçuşlarımıza başlıyoruz. Ulusal ve uluslararası sağlık otoriteleri ile yaptığımız titiz çalışmaların sonucunda daha sağlıklı ve güvenli standartlara sahip uçuşlarımız için hazırız!" ifadelerine yer verildi.

 

foto2-049.jpg

 

Yoğun diplomasi gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, haziran ayında kademeli olarak, 40 ayrı ülkeye uçuşların başlatılmasının planlandığını söylemişti.

İlk aşamada, dış hat uçuşlarının karşılıklı açılması ile ilgili 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile işbirliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık" ifadelerini kullandı.

HANGİ ÜLKELERE SEFER DÜZENLENECEK?

Karaismailoğlu, haziran ayında kademeli olarak başlatılacak dış hat uçuşlarına ilişkin detayları da paylaştı. Buna göre haziran ayında yapılacak dış hat seferleri şunlar:

* 11 Haziran 2020 itibariyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bahreyn, Bulgaristan, Katar, Yunanistan,

* 15 Haziran 2020 itibariyle, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hong Kong, İsviçre, Japonya, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Singapur, Slovenya, Tacikistan,

* 20 Haziran 2020 itibariyle, Hollanda, Kazakistan,

* 22 Haziran 2020 itibariyle, Arnavutluk, Bosna Hersek, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, İrlanda, Karadağ, Kırgızistan, Letonya, Lüksemburg, Norveç, Slovakya ve

* 25 Haziran 2020 itibariyle; Belçika.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.