THY'den Menzil şeyhi için Adıyaman'a ek sefer! İşte cenaze töreninin detayları

THY'den Menzil şeyhi için Adıyaman'a ek sefer! İşte cenaze töreninin detayları

Menzil Şeyhi Abdülbaki Erol, tedavi gördüğü Emsey Hastanesi'nde 74 yaşında vefat etti. Menzil Şeyhi için THY'den Adıyaman'a ek seferler konuldu.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Nakşibendi tarikatının Menzil cemaati lideri Abdülbaki Erol tedavi gördüğü İstanbul’da özel bir hastanede vefat etti. Çok sayıda vatandaş, Abdülbaki Erol'un hayatını kaybettiği hastanenin önünde toplandı.

Menzil grubu mensupları yaptıkları basın açıklamasında, “Abdülbaki El-Hüseyni hazretleri dar-ı bekaya irtihal etmştir. Allah Teâlâ rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz” dedi.

 

h-009.JPG

 

PENDİK'TE CENAZE NAMAZI KILINDI

 

Abdülbaki Erol için Pendik’te bulunan Aynur Çepni Camii Şerifi’nde cenaze namazı kılındı. Menzil mensupları, cenaze sırasında gözyaşı döktü.

 

n-003.JPG

 

CENAZE ADIYAMAN'A GÖTÜRÜLDÜ

 

Abdulbaki Erol'un cenazesinin, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi. Cenazeyi Adıyaman'a götüren konvoyda yer alan çakarlı ve tepe lambalı araçlar dikkat çekti.

 

THY'DEN ADIYAMAN'A EK SEFER

 

Erol'un cenazesine gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar için, THY ek sefer düzenledi. THY'nin, Adıyaman'a 15 dakikada bir sefer koyduğu görüldü.

 

ek-001.JPG

 

Menzilci sunucu Serdar Tuncer'de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

"İstanbul-Adıyaman ek seferler Zarif düşünceleri ve hassasiyetleri için @BilalEksiTHY şahsında @TK_TR teşekkür ederiz. Rabbim de sizlerin gönlünü yapsın." 

 

serda.JPG

 

MENZİL CEMAAT ÜYELERİ ADIYAMAN'A AKIN ETTİ

 

Erol'un Menzil Köyü'nde düzenlenecek törenine cemaat üyeleri akın etti. Bazı cemaat üyelerinin Menzil köyüne yürüyerek ulaştığı görüldü.

 

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Abdülbaki Erol için başsağlığı mesajı yayımladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

"Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam'a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hocaefendi'ye Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.