Timsah göz yaşlarıyla bu milleti kandıramazsınız

Timsah göz yaşlarıyla bu milleti kandıramazsınız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletin gözü önünde cinayet işleyenlerin serbest bırakılmasının vicdanları çok derinden yaraladığını söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milletin gözü önünde cinayet işleyenlerin serbest bırakılmasının vicdanları çok derinden yaraladığını söyledi. Destici, "Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü, Adalet Bakanı da bu tahliyelerin bazılarından rahatsız olduklarını, vicdanları rahatsız ettiğini söylüyor. Timsah göz yaşı döküyorlar. Sizin eseriniz bu. Timsah göz yaşlarıyla bu milleti kandıramazsınız." diye konuştu.


Seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'ya gelen Destici, Arifiye ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Destici, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son günlerde hukuk sistemiyle ilgili önemli problemler yaşadığını kaydetti. 'Yargı neredeyse bağımsızlığını yitirmiş vaziyette' diyen Destici, şunları söyledi: "Yargıya müdahale ediliyor. Bir kaç gün önce başlayan tahliyelerin önemli bir kısmı vicdanları yaraladı. Biz burada asla toptancı düşünmedik. Hiçbir konuda toptancı düşünmedik. Yanlışla doğruyu, sapla samanı ayırarak konuşmak gerekiyor. Bu tahliyelerin içerisinde uzun tutukluluk süreleri nedeniyle gerçekten vicdanları kanatanlar vardı. Milleti rahatsız edenler vardı. Onların tahliye edilmeleri gerekiyordu. Tahliye edildiler. Bundan yakınları başta olmak üzere, milletimiz ve biz de memnuniyet duyduk. Çünkü uzun tutukluluk sürelerini hiç birimiz adil bulmuyoruz. Ama bunun yanına siz KCK'lıları PKK'lıları, mehmetçiğimizin, polisimizin, sivil vatandaşımızın bomba patlatarak öldüren teröristleri de, KCK'lıları da, PKK'lıları da korsanız, 'fırsat bu fırsat' diyip onlara bir örtülü af gibi bunları uygularsanız biz bunu kabul etmeyiz. Kabul etmiyoruz. Bu hükümetin alnında bir leke olarak kalacaktır. Aynen Büyükşehir Belediye Yasası gibi. Başbakan kendisi söylemedi mi?' Bu BDP'li belediyeleri belediye başkanları değil, PKK'nın atadığı komserler yönetiyor' dedi. Başbakan sen bu yasayla göreceğiz. Yerel seçimlerden sonra işte bu PKK'nın komiserlerinin yetkisini de arttırdın, bütçesini de arttırdın. etkisini de arttırdın. Bu millete bunun cevabını nasıl vereceksin."

Milletin gözü önünce cinayet işleyenlerin tahliye edilmesinin vicdanları yaraladığını ifade eden Mustafa Destici, "Milletin gözü önünde işlenmiş cinayetler var. Her ne kadar mahkeme safhası bitmemiş olsa bile milletin gözü önünde bizzat öldürülmüş insanlar var. Şimdi sen bunların faillerini nasıl tahliye edersin? Bu vicdanları çok derinden yaralamıştır. Başta aileleri olmak üzere milletimiz bunları asla kabullenememiştir. Bütün bunlar yargı sisteminde büyük bir güvensizlik, büyük bir başı bozukluk ve itibarsızlık meydana getirmiştir. Bugün bakıyorsun sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakan yardımcısı, hükümet sözcüsü, adalet bakanı da bu tahliyelerin bazılarından rahatsız olduklarını, vicdanları rahatsız ettiğini söylüyor. Ben asla onların sözlerine artık itibar etmiyorum. Timsah göz yaşı döküyorlar. Sizin eseriniz bu." dedi.

"ADALET ORTADAN KALKTI"

Hukuk sistemine güvenin ortadan kalkması, yargı ve adalet sistemine olan güvenin zedelenmesi halinde ülkede kargaşa, kaos ve çatışmanın kaçınılmaz olacağını kaydeden Destici, şunları söyledi; "Geçen televizyonda izledik. Adamı yakalamışlar bizzat. Her şey ortada. Gece gitmiş dükkana hırsızlık yapmış. Polis yakalamış. Bütün güvenlik kameralarından her şey belli. Adam çıktı ne dedi? 'Hepsi montaj' diyor. Başbakan bir montaj kelimesi soktu. Bundan sonra kim hangi suçu işlerse işlesin bütün kameralar ortada olsa bile adam diyecek ki 'montaj'. Ülkenin Başbakanı montaj derse herkes montaj der. Bir montaj var. Bir de paralel yapı var. Millet ne derse suçlanan birileri de çıkıp diyor ki 'paralel yapının işi' diyor. Artık bundan sonra ne olursa Türkiye'de iki tane hazır cevabı var. Bir paralel yapı. İki montaj. Herkes buradan kurtarmaya çalışacak. Adam ne diyor; 'Ben bu yargının verdiği kararı kabul etmiyorum' diyor. Her şeyin başı adalet. Adalet gecikmez. Şimdi gecikmeyi bırakın tamamen adalet ortadan kalktı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.