Timur Cihantimur, daha önce 5 kez ‘Hız’ cezası yemiş

Timur Cihantimur, daha önce 5 kez ‘Hız’ cezası yemiş

Ehliyetsiz araç kullanan ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un daha önce de 5 kez ‘Hız’ cezası yediği ortaya çıktı.

17 yaşındaki Timur Cihantimur'un ehliyetsiz kullandığı lüks otomobil ile 5 kişiyi ezmesi sonucu Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesi Türkiye'yi sarstı. Kazadan sonra Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçırıldı.

Olayın ardından Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, çarpıcı bir bilgi verdi. Aci, Cihantimur'un aynı aracı daha önce de kullandığını ve olaydan birkaç ay önce aynı bölgede 5 kez hız cezası yediğini söyledi.

Aci, "Timur Cihantimur'la aynı okulda okuyan bir kızımızın annesi, bir aile dostumuzun arkadaşı. Kız, Timur Cihantimur'un her gün okula arabayla geldiğini söylüyor annesine. Biz de yaptığımız araştırmalarda, oğlumun ölümüne neden olan olaydan birkaç ay önce aynı lüks araç yine aynı bölgede 5 sefer ceza yemiş. Büyük olasılıkla çocuk yiyor bunları. Cezaların detayına ulaşamadık ama hız cezası olduğu belli, yüksek miktarlarda ceza yazılmış. Ödeme tarihlerini de gördük, 8’inci ya da 10’uncu aydı. Yani görülüyor ki bu araç bu çocuğa tahsis edilmiş" dedi.

Bu bilgiler, ehliyetsiz bir sürücünün trafikte ne kadar büyük tehlike oluşturduğunu ve caydırıcı cezaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.