Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan dolayı intihar etti!

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan dolayı intihar etti!

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan dolayı intihar etti.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan dolayı intihar etti.

20 yaşındaki gencin cansız bedeni sabah saatlerinde Hilalkent Mahallesi’nde yaşadığı sekiz katlı binanın önünde bulundu. Aslen Adanalı olan ancak ailesinin Hatay’da ikamet ettiği öğrenilen gencin Enes Kara olduğu tespit edildi.

Kara’nın intiharından önce yayımladığı videoda ve daha sonra bıraktığı mektupta yazdıklarına göre intihar nedeni; uğradığı yoğun aile baskısı, kalmaya zorlandığı cemaat evindeki baskıcı tutum, okulunda maruz kaldığı mobbing.

 

Kara, bıraktığı intihar notunda özetle şunları kaydetti:

 

“Herkes doktorluktan kaçıyor, çünkü mobbing var, uzun süreli nöbetler var, hastadan şiddet görme ihtimali var, köle gibi çalışıyorsunuz, ben böyle bir gelecek istemiyorum. Bulunduğum cemaat yurdunda namaz kılma ve cemaatin dersine katılmak zorunlu, verdikleri kitapları okumak zorunlu, kendim müslüman değilim, ailem bilmiyor, buradan ayrılmak istediğimi söylediğimde hayır cevabını aldım.

Şu an onların (aile) zoruyla cemaat yurdunda kalıyorum. Lisede ve ortaokulda yine böyle medreselere sıkça geliyordum bazı tatillerde yatılı kalıyordum. O zamanlar da istemiyordum ama ailem zorluyordu ve haftada bir-iki gün geliyordum ya da yılda bir-iki hafta yatılı kalıyordum çok da zor değildi bir de en fazla üniversiteye kadar gelirim zaten diye düşünüyordum. Bur da vakit namazları zorunlu. Cemaat şeklinde kılıyoruz namazdan sonra ders var vs. 30 dakika sürüyor yaklaşık her vakit, günlük bir saat bur da olan kitaplardan okuman zorunlu haftanın üç günü cemaat dersine katılman zorunlu yemekleri yine öğrenciler yapıyor, haftanın bir günü temizliği yine biz yapıyoruz.

 

 

Sabah namazıyla uyanıyorum, okula gidiyorum geliyorum, akşam namazı, yemek, okuma, yatsı namazı, cemaat dersi sonra saat 10 zaten ertesi gün tekrar 6.30 gibi tekrar namaza uyanıyorum. Pazartesileri böyle, diğer günler de cemaat dersi yok bir tek 8’de serbest oluyorum, hafta sonu da benzer yine 3 saat gibi bir şey kalıyor ve kalan zamanda adam akıllı ders de çalışamıyorum çünkü psikolojik olarak yorgun oluyorum. Bu iki sorunu ayrı ayrı düşününce aslında katlanamayacak şeyler değil ama bunları birleştirince tüm yaşama sevincimi alıyor, özgür hissetmiyorum kendimi 24 saatten kendime ayırabildiğim üç saat falan.''

 

FIRAT ÜNİVERSİTESİ KONSERİ ERTELEDİ

 

Fırat Üniversitesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü onuruna düzenlenecek olan Harput Müziği Konseri, tıp öğrencisi Enes Kara'nın vefatından dolayı ertelendi.

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğrencisi Enes Kara'nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Üniversitemiz olarak öğrencimizin cenaze nakil işlemleri ve süreci yakından takip edilmiş olup ailesine teslim edilmiştir. Fırat Üniversitesi olarak bizleri yasa boğan tıp fakültesi öğrencimiz Enes Kara'nın vefatı nedeniyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü onuruna üniversitemizin Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ve üniversitemizin Devlet Konservatuvarı tarafından bugün düzenlenecek olan 'Harput Müziği Konseri' 17 Ocak Pazartesi gününe ertelenmiştir. Fırat Üniversitesi ailesinin birer fertleri olan öğrencilerimizin herhangi birinin acısının bizlerin de acısı olduğunun bilinmesi, bu nedenle çok kıymetli davetlilerimizin anlayışına sığındığımızı ifade ediyoruz. Aramızdan ayrılan kıymetli öğrencimize bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi. 

 

asasas-012.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.