Tıraşsız saç ekimi artık mümkün!

Tıraşsız saç ekimi artık mümkün!

Saç ekim işlemi ülkemizde oldukça yaygın olarak yapılan bir uygulama oldu. Hem saç ekimini yaptırmak isteyenler hem de saçını traş ettirmeden gündelik yaşantısına devam etmek isteyenler için yepyeni bir yöntem geliştirildi.

Kısa saçlı gözükmek istemeyen kişiler için geliştirilmiş alternatif bir yöntem olan FUE ile iş ve sosyal yaşantıya devam etmek mümkün.

İnsan vücudunda yer alan en önemli estetik unsurlardan biri saçtır. Bazı insanlarda ise saç ile ilgili olan sorunlar sonucunda psikolojik olarak kötü hissetmenin ötesinde, ağır travmalara ve sosyal yaşamdan kopmaya bile neden olabilmektedir.

Ülkemizde oldukça başarılı bir şekilde uygulanan saç ekiminin en zor aşamalarından biri saçı kısaltmak. Ancak son dönemlerde tıraşsız saç ekiminin mümkün olduğunu söyleyen ünlü Saç Ekim Uzmanı Özge Kara, “Kısa saçlı gözükmek istemeyen, bu işlemin yapıldığını bariz bir şekilde çevresine söylemek istemeyen, iş ve sosyal yaşantısına hemen dönmek isteyen kişilerde uygulanan bir yöntem olan FUE büyük kolaylık sağlıyor” dedi.

Göz önünde olan, tanınan, iş yerinden izin alamayan, görselliğin ön planda olduğu işleri yapan kişilerin genellikle saçlarını kazıtmak istemediğinin altını çizen Kara, FUE yönteminin uygulanıp uygulanamayacağına hastanın doktoruyla yapacağıyla konsültasyon sonucunda birlikte karar vermelerinin yerinde olacağını vurguladı.

Günümüzde birçok alt dalı bulunan FUE tekniğinin, sağlık durumu saç ekimine elverişli olan herkese uygulanabileceğini belirten Kara, ”Tansiyon düzensizliği, diyabet, Hepatit C ve HIV hastalıklarına sahip olan kişilere saç ekimi operasyonu yapılmaz” dedi. Hemofili, kanser, kalp rahatsızlığı, anemi, enfeksiyon ve bazı cilt hastalıklarına sahip olan kişilerin ise saç ekimi operasyonu yaptırabilmesi için ilgili doktorundan muhakkak onay alması gerektiğinin altını çizdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.