Tiroid Kanseri Ameliyatı İçin Göğüs ve Koltuk Altından Girildi..!

Tiroid Kanseri Ameliyatı İçin Göğüs ve Koltuk Altından Girildi..!

Türk Tıp Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti! Tiroid Kanseri Ameliyatı İçin Göğüs ve Koltuk Altından Girildi..! İşte Detaylar;

Tiroit kanseri olan 34 yaşındaki bir hasta, 2 göğüs ve koltuk altında açılan 4 küçük kesikten girilerek ameliyat edildi ve 1.5 santimetrelik tümörü koltuk altından çıkarıldı. İnnovatif Tiroid Cerrahisi Günleri’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen Seul’deki Yonsei Üniversitesi Tiroid Kanseri Merkezi’nden Prof. Dr. June Yon Choi, kendi geliştirdiği ameliyatı Operatör Dr. Orhan Ağcaoğlu ile birlikte gerçekleştirdi.

 

ameliyat.jpg

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki İnnovatif Tiroid Cerrahisi Günleri’ne Genel Cerrah Prof. Dr. Serdar Tezelman başkanlık etti. Tıp Fakültesi ile Yonsei Üniversitesi Tiroit Kanser Merkezi arasında, akademik bilgi ve deneyimi arttırmak amacıyla imzaladığı protokol çerçevesinde gerçekleşen toplantıda “izsiz” tiroit ameliyatları canlı yayınlandı.

Ameliyat İzi Artık Kalmıyor

Prof. Dr. Choi ve genel cerrahi uzmanı Dr. Ağcaoğlu Türkiye’de ilk kez söz konusu ameliyatı gerçekleştirdi. Ameliyat robotuyla kadın hastanın meme başı üzerinde 12 ve 8 mm’lik, ameliyata yardımcı olarak da her iki koltuk altında 8 mm’lik kesiler yapıldı. Bu deliklerden kamera, kesici ve tutucu aletlerle girerek 1.5 santimetrelik tümör çıkarıldı. Böylece hastanın boynunda ameliyat izi oluşmadı. Prof. Dr. Choi anatomik yapılarından dolayı sadece kadınlara uygulanabilen ameliyatın 4 santimetreye kadar olan tiroit nodüllerinde kullanılabileceğini söyledi.

Tiroid Tümörüne Artık Dudaktan da Ulaşılıyor

Güney Koreli Prof. Dr. Seuk Mon Kim ile Dr. Ağcaoğlu ayrıca Türkiye’de 80’nin üzerinde vakada uygulanan dudaktan tiroit ameliyatını yaptı. 30 yaşındaki hastanın dudağının içinden, 1-2 santimetrelik üç kesiden endoskopik yöntemle girilerek tümöre ulaşıldı. Torba içine alınan 6 mm’lik tümör, ana kesiden çıkarıldı.

Minimal Girişimsel Yöntemlerin Tek Nedeni Estetik Kaygılar Değil

Prof. Dr. Serdar Tezelman da şunları söyledi: “Ameliyatların ‘minimal girişimsel yöntemler’e dönmesinin tek nedeni estetik kaygılar değil. Aynı zamanda dokulardaki travmayı azaltmayı da amaçlıyor. Bir yandan doku ve damarları mühürleyip kesen aletlerin kullanılmasıyla ameliyat süresi (anestezi süresi de) ve nekahat süresi kısaldı. Hastalar daha kısa sürede gündelik yaşamlarına dönebiliyor.”

 

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.