TİSK Başkanı 'Müjdeyi bakanımız verdi' diyerek duyurdu! EYT'de mutabakat sağlandı

TİSK Başkanı 'Müjdeyi bakanımız verdi' diyerek duyurdu! EYT'de mutabakat sağlandı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

TİSK Genel Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT'de mutabakatın sağlandını duyurdu ve "Emekli çalıştırırsanız maliyet söz konusu. Sayın bakanım müjdeli haberi vermişti. Emeklilerle emekli olmayan çalışanlar arasında SGK prim farkı giderilecek" dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücrete ve EYT'ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

 

İşte Akkol'un açıklamalarından satır başları: 

 

"EYT İLE İLGİLİ DE BENZER BİR YAKLAŞIMIMIZ VAR"

 

"Yine kamu işçi, işveren ayrımı yapmadan belirli önerilerimizi paylaşıyoruz. TİSK Gerek asgari ücret sürecinde gerek çalışma hayatı ilgilendiren her türlü kanun düzenlemede çalışanların beklentisini önceliği olarak belirtiyor. EYT ile ilgili de benzer bir yaklaşımımız var. Çalışma arkadaşlarımızın refahının ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Ben bugün tekrar ifade etmek istiyorum.

TİSK camiası olarak kendi ekosistemimizde dünyaya örnek olan uygulamaları çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İşletmelerimizin, şirketlerin, organizasyonun sürdürülebilirliğinin önemini de paylaşıyoruz. İşletmelerin rekabetçiliği istihdam için önemli bir konu, işletmelerin sürdürülebilirliği önemli, bu sebeple EYT konusunda hem çalışanların hem işverenlerin beklentilerini karşılayacak çözümlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz.

 

EYT'LİLER ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK Mİ?

 

Sayın Bakanımız sürecin başından beri mayıs ve haziran ayından beri bizlerin görüşlerini alıyor. Sadece TİSK değil başka kuruluşların da görüşlerini aldı. İşçi temsilcilerinin de görüşlerini almaya devam ediyor. Biz TİSK olarak beklentilerimizi çözüm önerileriyle sunmayı seven bir teşkilatız. EYT kapsamında benzer bir yaklaşımımız var. Kapsamlı bir çalışmayı bugün sayın Bakanımıza sunduk.

3 maddede size özet anlatmak istiyorum. Dünya örnekleriyle Türkiye örnekleriyle onlarca önerisi olan bir paket. 3 tane ana çatı altında özetleyebilirim. Bir tanesi emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın SGK primleri ve işveren maliyeti artıyor. TİSK bir anket yaptı. Yüzde 80’in üzerinde EYT kapsamındaki çalışma arkadaşımız iş hayatına devam etmek istiyor.

İşverenlere sorduğumuzda işverenlerimiz devam ettirmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Bu uyumun da kaybolmamasını istiyoruz. SGK’da bir maliyet artışı söz konusu bu istihdamın devamı ve işverenler için risk. Sayın Bakanımız müjdeli haberi geçtiğimiz haftalarda vermişti. Bugün yine teyidini alarak paylaşıyorum. Emeklilerle emekli olmayan çalışanlar arasında SGK prim farkı giderilecek."

 

"BİRLİKTE TAKVİME KARAR VERECEĞİZ"

 

Bakan Bilgin daha önce konu hakkında yaptığı açıklamada, "Biz davet ettik. Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme yapacağım. Görüşmede, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize edeceğiz. Birlikte takvime karar vereceğiz" ifadelerini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.