Titan'ın çöküşü... İşte hayatını kaybeden milyonerlerin bilinmeyenleri

Titan'ın çöküşü... İşte hayatını kaybeden milyonerlerin bilinmeyenleri

1514 kişinin ölümüne neden olan Titanic'in enkazını göstermek için turistik amaçla kullanılan OceanGate firmasına ait denizaltı araçlarından biri 18 Haziran'da Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu. Araçta bulunan 5 kişinin öldüğü açıklandı.

Atlas Okyanusu'nda kaybolan ve Titanic'in enkazını ziyaret etmek isteyen milyarderleri taşıyan deniz aracına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. ABD Sahil Güvenliği, denizaltında 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sahil Güvenlik, "Denizaltındakilerin ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz" açıklamasını yaptı.

Titanik’i ziyaret ederken iletişimi kesilen Titan denizaltısından Pazar gününden beri haber alınamıyordu. 

Kayıp denizaltında 5 yolcunun toplam 96 saatlik oksijeni bulunuyordu. ABD Sahil Güvenliği, Titanic yakınlarında bir enkaz bulunduğunu duyurdu. Daha sonrasında açıklama yapan denizaltının sahibi, denizaltıda bulunan beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. ABD Sahil Güvenliği, kalıntıların Titanic enkazından yaklaşık 500 metre uzakta, okyanus tabanında bulunduğunu bildirirken, "katastrofik" şekilde patlayarak parçalara ayrıldığını söyledi.

Milyarderleri taşıyan TITAN: Titan, Yunan mitolojisine göre efsanevi Altın Çağ'da dünyayı yönetmiş olan güçlü tanrı ırkı... Kısıtlı yolcu kapasitesi ve astronomik bilet fiyatlarına bakıldığında, Titan adının yalnızca titanyumdan ibaret olmadığını daha da netleşiyor. 

 

TITANIC FİLMİNİN YÖNETMENİ İTİRAF ETTİ

 

Titanik filminin yönetmeni James Cameron, BBC’ye Titan başına gelen felaketi günler öncesinden tahmin ettiğini anlattı.

 

Denizaltının hem navigasyonunun hem de iletişiminin aynı anda kaybolmasından bir felaketin gerçekleştiğini tahmin ettiğini söyledi:

 

“Kemiklerime kadar ne olduğunu hissettim. Denizaltının elektronik ve iletişim sisteminin aynı anda gitmesi, radyo vericisinin yanıtsız kalması… Denizaltının başına gelenleri anladım. Eğer yıkıcı bir olay olmadıysa ikisini de aynı anda kaybetmezsiniz, enerjisi yüksek bir felaket olmalı. Aklıma ilk gelen bir içe doğru patlama olduğuydu”

 

TRAJİK DETAY ORTAYA ÇIKTI

 

Denizaltı aracında, şirketin sahibi dahil 5 kişi bulunuyordu. OceanGate CEO'su Stockton Rush'un eşi Wendy Rush'ın, 1912'deki Titanic kazasında ölen Isidor Straus ve eşi Ida Straus'un büyük büyük torunu olduğu ortaya çıktı.

 

torun-002.JPG

 

New York Times'ın haberine göre Wendy Rush, Titanic seferinde gemide bulunan perakendeci Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük büyük torunu. Wendy Rush, Straus'ların kızlarından biri olan ve 1905 yılında Dr. Richard Weil ile evlenen Minnie'nin soyundan geliyor. 1845'te doğan Isidor Straus, dünyaca ünlü Macy's mağazasının ortakları arasında yer alıyordu. 

 

ÜVEY BABASI İÇİN DUA İSTEDİ, KONSERE GİTTİ

 

Denizaltı aracının kaybolduğu haberinin ardından araçta bulunan milyarder iş insanı Hamish Harding'in üvey oğlu Brian Szasz'dan tuhaf bir açıklama geldi. 

Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Brian haberleri takip etmediğini belirterek popüler Punk-Rock grubu Blink-182'in konserine gittiğini duyurdu. Gelen tepkiler üzerine paylaşımını kısa sürede silen Brian eleştirilerin odağı haline geldi.

 

konser.JPG

 

TRAVMAYLA BAŞA ÇIKMAK İÇİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

 

Eleştirilerin artması ve şarkıcı Cardi B'nin olayı sosyal medyaya taşımasının ardından bir savunma videosu çeken Szasz, yaşadığı travmayı atlatabilmek için konsere gittiğini söyledi. 

 

HARDING'IN ADRENALİN TUTKUSU SONU OLDU

 

Hamish Harding, 2019 yılında Kuzey ve Güney Kutupları üzerinden Dünya'nın etrafını en hızlı dolaşan Guinness Dünya Rekoru'nu kazanan ekibin bir parçasıydı. Ekip bu yolculuğu Gulfstream G650ER jetiyle 46 saat 40 dakika 22 saniyede gerçekleştirdi. 2021'de iki kişilik bir denizaltıyla Pasifik'teki Mariana Çukuru olarak bilinen dünya okyanuslarının en alçak noktasına, yaklaşık 35 bin fit derinliğe gitti. Bu sualtı mücadelesi ona okyanusun tam derinliğinde geçirilen en uzun süre ve orada katedilen en uzun mesafe olarak iki Guinness Dünya Rekoru kazandırdı. Geçen yılın Haziran ayında Harding, New Shepard roketiyle Blue Origin insanlı uzay uçuşunda yer aldı.


"TİTANİK EKSPERi"

 

70 yaşındaki Paul-Henry Nargeolet, Titanik konusunda önde gelen bir otorite olarak kabul ediliyordu. Enkazın bulunduğu bölgeye 30'un üzerinde dalış gerçekleştirmiş ve etrafındaki enkaz alanından binlerce eserin çıkarılmasına nezaret etmişti. 


BABALAR GÜNÜ İÇİN KORKUSUNUN ÜZERİNE GİTTİ AMA...

 

Denizaltı aracının içinde öldüğü açıklanan isimlerin arasında Shahzada Dawood ile 19 yaşındaki oğlu Suleiman da bulunuyor.

Dawood'un kız kardeşi ve Suleiman'ın halası Azmeh Dawood, yeğeninin denizaltı aracından çok korktuğunu ama babalar gününde babasına süpriz yapmak istediği için razı geldiğini söyledi. 

 

coxuk.JPG

 

DailyMail'de yer alan habere göre yetkililer, hayatını kaybedenlerin cenazelerine bütün halde ulaşmanın çok zor olduğunu belirtti. Tuğamiral John Mauger yaptığı açıklamada okyanus altında oldukça zorlu bir ortamın bulunduğunu belirtirken, ABD Sahil Güvenliği'nin denizaltıdaki beş yolcunun cesetlerini kurtarma noktasında net bir şeyin söylenmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Öte yandan sosyal medyada viral olan bir animasyonda, denizaltı aracının yaşadığı kazanın simulasyonu yer alıyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.