Tiyatro Pera’ya iki ödül

Tiyatro Pera’ya iki ödül

Tiyatro Pera, 8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde 2 ödüle layık görüldü. ‘Ter’ isimli oyun, ‘Yılın En İyi Oyunu’ ödülünü alırken Alican Öztürk de ‘Umut Vadeden Genç Yetenek’ ödülünü kazandı

Yıl boyunca en çok izlenen oyunlardan biri olmayı başaran Tiyatro Pera ekibinin sahnelediği 'Ter', 8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri’nde, 2 dalda ödüle layık görüldü. 2019 - 2020 sezonunda, Tiyatro Pera'da sergilenen ‘Ter’ adlı oyun ‘Yılın En İyi Oyunu’ ödülünü alırken, eserin en genç oyuncusu Alican Öztürk de ‘Umut Vadeden Genç Yetenek’ ödülünü kazandı. Kurul tarafından ‘Yılın En İyi Oyunu’ olarak değerlendirilen Ter, Lynn Notage tarafından kaleme alındı. Zeynep Özden'in çevirip yönettiği oyunda, 2000’li yıllarda ABD'de yaşanan gerçek olaylardan yola çıkılarak ekonomik buhranların işçi sınıfına etkileri anlatılıyor.

 

 

OSCAR ROLÜ İLE ÖDÜLE UZANDI

Sezon boyunca kapalı gişe sahnelenen ve adından çok söz ettiren oyuna Koronavirüs Salgını (Covid19) nedeni ile ara verilmişti. Kısıtlamaların kalkması ile tekrar tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyunda Kadir Has Üniversitesi öğrencisi olan Alican Öztürk, performansı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

 

‘Ter’ adlı oyunda ilk profesyonel deneyimini gerçekleştiren ünlü ana haber spikeri ve radyo sunucusu Handan Kumaş’ın oğlu Alican Öztürk, ‘Oscar’ rolünün kendisine şans getirdiğini, önündeki uzun yolda daha çok çalışması gerektiğini ve her geçen gün sanatın varlığı ile hayat bulduğunu da sözlerine ekledi. Başarılı performansı ile 8. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu tarafından "Umut Vadeden Genç Yetenek" ödülüne layık görülen Öztürk, büyük bir gurur yaşadığını ifade etti.

 

Henüz sahiplerine verilemeyen ödüller, kısıtlamalar kalktıktan sonra gerçekleştirilecek törenle sahiplerine teslim edilecek.   

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

          

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.