TKH’den McKinsey protestosu!

TKH’den McKinsey protestosu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, ABD’li McKinsey şirketi ile çalışacaklarını açıklamasının ardından tartışmalar ve tepkiler tırmanarak devam ediyor. İşte ayrıntılar;

Türkiye Komünist Hareketi, McKinsey şirketinin önünde toplandı ve yaptığı basın açıklamasıyla hükümete tepki gösterdi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), bugün McKinsey'in Türkiye merkezinin önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TKH adına Merkez Komite üyesi Evrim Saldıran'ın yaptığı açıklamada “Krizi çıkartanlar krizi çözemez! Emperyalizmin temsilcisi McKinsey ülkemizden defol!” ifadeleri kullanıldı.

TKH'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Emperyalist-kapitalist sisteme bağlı Türkiye ekonomisi büyük bir yol ayrımına gelmiş durumda. Uzun yıllardır serbest piyasa anlayışıyla yönetilen Türkiye ekonomisi, sermaye sınıfının elinde ciddi bir kriz ile karşı karşıya kalmış durumdadır. Bu krizin etkileri her geçen gün artmakta, krizin etkileri emekçilerin yaşamını doğrudan etkilemektedir. Krizin ortaya çıkarttığı faturayı emekçilere kesen sermaye sınıfı ve emperyalist tekeller yeni bir saldırı hazırlığı içinde.

Emperyalist tekellerin geçmişte IMF ve Dünya Bankası aracılığıyla ortaya koyduğu, emekçi halkımız tarafından "acı reçete" olarak da bilinen neo-liberal program, bugün kriz vasıtasıyla tekrar önümüze koyulmaktadır. Bu sefer ise sahnede IMF ve şürekası değil, ABD'nin doğrudan temsilcisi olan McKinsey firması vardır.”

tkh.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.