TOKİ kurasını kazananlar arasında Suriyeli isimler dikkat çekti

TOKİ kurasını kazananlar arasında Suriyeli isimler dikkat çekti

Başvuru şartı olarak Türk vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu TOKİ kurasını kazananlar arasında Suriyeli isimler dikkat çekti.

Son dönemde çok sayıda Suriyeli ve Afgan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındığı konuşulurken, bu geçiş kendini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kuralarında gösterdi.

Başvuru şartı olarak Türk vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu kuralara katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin yoğun başvurusu sonuçlara yansımaya başladı.

Son olarak geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içinde yabancı isimler dikkati çekti.

Kurayı kazanamayan bir vatandaş, “Önce, ‘kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm. Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” dedi. 

 

dv-005.jpg

 

TOKİ'nin büyük konut açığı olan İstanbul için kura çekimi yaptığı bir diğer proje de Sancaktepe projesi.

Proje, yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarına özel yapılması ile “neden dövizle kazananlara özel proje yapılıyor” tepkisi çekmişti. Yüzde 30 peşinatla 8.342 lira taksitle 120 aya varan vade ile ev sahibi yapan projenin kurasını kazananlar arasında da yine yabancı isimler var.

TOKİ’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.