TOKİ Millete değil, vekillere çalışmış

TOKİ Millete değil, vekillere çalışmış

TOKİ'nin Ankara'nın en lüks semtlerinden İncek'te imar planları değiştirerek yaptığı lüks konutlardan daire alan isimlerin listesi ortaya çıktı. Listede AKP'nin en önemli isimleri de var.

Ankara’nın en lüks semtlerinden İncek’te TOKİ tarafından imar planları değiştirilerek yapılan lüks konutlar AKP’li vekillere normal bedelinin altında satıldı.

Söz konusu TOKİ konutları Meclis Başkanlığı’nın talebi doğrultusunda 2011 yılında başlatıldı. Konutlara ilgi artınca 2012 yılında ikinci etap yapılar için düğmeye basıldı.

TOKİ tarafından yapılan daireler için 115 bin ile 560 bin TL arasında bir bedel belirlendi. Bölgenin Ankara’nın en lüks yaşam alanlarından birisi olması nedeniyle yapılan konutların fiyatı 3 yılda yüzde yüzün üzerinde arttı.

AKP'NİN AĞIR TOPLARI LİSTEDE

Proje kapsamında tamamlanan dairelerden satın alan AKP’lilerin listesine GriHat ulaştı. Lüks konutlardan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dıişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Savunma Komisyonu Başkanı ve Eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç da satın aldı. AKP’li Mehmet Ali Şahin ise kendi adına 1, babası ve dayısı adına 2’şer olmak üzere toplam 5 dairenin sahibi oldu.

Toki'nin ayrıcalıklı konutlarından yararlanan alt gelirli(!) AKP'li vekiller;

KDV ORANLARI KAFA KARIŞTIRDI

Konutların satışına ilişkin listede yer alan KDV oranları da kafaları karıştırdı. Buna göre satılan bazı konutlardan yüzde 18 oranında KDV alınırken, bazılarından ise hiç alınmadı.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.