Tombi artık bir kitap kahramanı

Tombi artık bir kitap kahramanı

Öğrencilerin sevgilisi ‘Tombi’ artık bir kitabın baş kahramanı… İşte haberin ayrıntıları;

İzmir'de ilkokul öğrencileriyle aynı sınıfı paylaşan ‘Tombi’ adlı kedi, Türkiye’de ve dünyada büyük ilgi gördü.

tombi-kitap-kahramani-oldu-siyaset-cafe.jpg

İzmir’in Bayraklı ilçesindeki Ticaret Borsası İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin sınıfta baktığı ‘Tombi’ adlı kedi bir velinin şikayeti üzerine şubat ayında okuldan uzaklaştırılmıştı. Ancak sosyal medyadaki paylaşımlarda tepki gören bu durum, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devreye girmesiyle Tombi’nin yeniden okula dönmesini sağladı.

39ejd39jdi393922563gwe8edjdjjd.jpg

Öğrencilerin sınıfta baktığı ve hikayesiyle ilgi çeken ‘Tombi’, bir çocuk kitabının baş kahramanı oldu. Öğretmen Özlem Pınar İvaşçu'nun çocuklar için hazırladığı kitap serisinde ‘Tombi’ sınıf arkadaşlarıyla maceradan maceraya koşuyor.

393edjf44r84733.jpg

10 kitaptan oluşacak serinin ilkinde, Tombi ve sınıf arkadaşları, Türkiye'nin çeşitli yörelerini geziyor. Serinin 2. kitabında ise, Tombi ve arkadaşları Efes Antik Kenti'ni gezecek.

22923jdu383-tombi-2830jdi-siyaset-cafe.jpg

Sosyal medyada haber olan ‘Tombi’nin ulusal ve uluslararası basın kuruluşların da yer aldığını söyleyen öğretmen Özlem Pınar İvaşçu, ABD, İtalya ve Japonya başta olmak üzere Tombi’nin 24 ülkede haber olduğunu söyledi.

3930ekdkei9e493err.jpg

İvaşçu, "Çocukların ikinci dönem başarıları arttı. Çünkü Tombi ile çok güzel bir uyumları var. Tombi'nin olduğu günlerde onu rahatsız etmemek adına sınıfta gürültü yapmıyorlar, dersi daha iyi dinliyorlar. Sınıftan koşarak çıkmıyorlar. Onların davranışlarındaki olumlu gelişmeler derslerine de yansıdı” diye konuştu.

tombi-kedi-29340jdid-siyaset-cafe.jpg

Öğrencilerden Talha Özkan ise, "Tombi'yi çok seviyorum. Diğer arkadaşlarım gibi onun sınıfta olmasından çok mutluyum. Kitabı yaz tatilinde okuyacağım. Kitaptan gelecek parayı diğer sokak hayvanları için vereceğiz. Böylece diğer kedilere de yardım edeceğiz” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.