"Tomris" filmi 3 Eylül'de sinemalarda

"Tomris" filmi 3 Eylül'de sinemalarda

Bir döneme damga vuran, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatını konu alan ‘Tomris’ filmi, 3 Eylül'de ülkemizde vizyona giriyor. 

Saka Türkleri’nin başına geçerek Pers İmparatorluğu’nu yenen, Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı Tomris Hatun’un hayatını ve zaferlerini anlatan ‘Tomris’ filmi, 3 Eylül'de ülkemizdeki sinemalarda gösterime giriyor.

Akan Satayev’in yönetmen koltuğunda oturduğu Kazakistan yapımı film, vizyona girdiğinde büyük yankı uyandırarak yüzbinlerce sinemaseveri salonlara çekti. Önemli bir başarıya da imza atan ‘Tomris’ Golden Globes Ödülleri’nde Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde bu yıl yarışma listesine girdi.

Filmin oyuncuları:

Almira Tursyn, Adil Akhmetov, Erkebulan Dairov, Aizhan Lighg, Berik Aytzhanov

 

tomris-hatun.jpg

 

 

TÜRK KADININ GÜCÜ

M.Ö 6. yüzyılda, kocasının ölümüyle tahta geçmek zorunda kalan Tomris Hatun, askeri dehası, kıvrak zekası, taktiksel ve politik becerileriyle dağılmakta olan İskit-Saka İmparatorluğu’nu yeniden Orta Asya’nın hakimi yaptı. Ordusuna komutanlık ettiği savaşta, devrinin en güçlü devleti Pers İmparatorluğu’nu yenerek Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.