TOP ON olmuş paralel yalanları

TOP ON olmuş paralel yalanları

“Sen bana paralel/ Ben sana paralel/ Paralel paralel/ Paralelli/ Taralel taralel/ Taralelli …” Şair Ümit Yaşar Oğuzcan, yaklaşık elli yıl önce 12 kelimelik bu şiiri yazarken ne düşündü bilinmez ama bu sözleri günümüzde yaşanan paralel safsatasının en veciz ifadesi sayabiliriz. Gün geçmiyor ki yeni bir “paralele bağlama” vakasıyla karşılaşmayalım. Aynı gün içerisinde bir değil iki vakaya şahitlik ettiğimiz de oluyor. Dün Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın evlere şenlik açıklamalarını paralele bağlamak modasından esintiler olarak yorumlayabiliriz.


17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra yaklaşık üç yıl içerisinde neredeyse memlekette paralel ilan edilmeyen kalmadı. Paralel paranoyası dallanıp budaklandı. “Paralele bağlamak” moda oldu, deyimleşti. Paralel haberleri hız kesmeden sürüyor. En güncel paralel haberlerinden bir derleme yaptık.

Seneyi kupasız kapatınca…

Başkan Aziz Yıldırım, dün gece Galatasaray mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada “2000 yılında Fethullah Gülen’in dualarla Galatasaray’ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Bizde böyle bir şey yok” dedi.

Paralele bağlamanın böylesi görülmedi

Metro Turizm’in Muğla’dan İstanbul’a giden otobüsünde, otobüsün muavini, uyuyan bir kadın yolcuya cinsel saldırıda bulundu. Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk, otobüsteki iğrenç olayı ‘paralele’ bağladı. Öztürk, Twitter hesabından “Paralelci pislikler vatan haini oldugunuzu biliyoruz hizmetin selameti içinmi metro ile uğraşıyorsunuz vallahi sizden herşey beklenir” ifadesini kullandı.

Turizmdeki kayıpların sorumlusu paraleller:

Ahmet Davutoğlu hükümetinin son Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye’nin turizm gelirlerindeki gerilemeyi ‘paralel yapı’ya bağladı. Ünal, “Türkiye’nin turizmine dönük saldırının paydaşlarından biri kim, hatta temel taşıyıcılarından biri kim; paralel yapı.” diye konuştu.

Paraleller ineği dana gösterdi:

Sırada ‘paralel haberleri ligi’ sıralamasında zirveyi zorlayan bir başka haber var. Sabah Gazetesi’nde 1 Ocak 2015’te yer alan Betül Alakurt imzalı habere göre, çiftçiyi sahte raporla kandırarak elindeki hayvanlara el koyan paralel yapı, inekleri dana olarak gösterdi. Etteki paralel vurgununun boyutu yaklaşık 25 milyon liraya ulaştı: “Sektör yetkilileri ‘2007’den itibaren 10 liralık ineğe 15 lira verip çiftçiyi satışa ikna ettiler. Satılan inekler kesildi ve bu yolla üremenin de önüne geçildi.’ açıklamasında bulundu.”

Paralel yapı deniz altından dinliyormuş:

MİT’e yakın olarak bilinen Ömer Adıyaman internet sitelerinde “analiz” adı altında yazılar kaleme alıyor. Kendi Twitter hesabından yaptığı şu açıklama listeye girmeyi hak edenlerden: “Paralel yapıdan 60 kişilik ekip deniz altındaki fiberoptik kablolardan dinleme ve izleme yapıyormuş.”



Rus uçağını paraleller düşürdü:

Devrik Başbakan Davutoğlu’nun “Uçağın vurulması emrini bizzat ben verdim.” dediğini hatırlatıp haberi yorumsuz sunuyoruz. S Cem Küçük, Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının Fethullah Gülen cemaatine mensup pilotlar tarafından vurulduğunu iddia etti. Küçük, Star’dan kovulmadan yazdığı bir yazıda “F16 pilotlarının bir kısmı Fethullahçı, bu resmi raporlarda var. Benim şahsi fikrimi sorarsanız, bunun Fetullahçıların işi olduğu kanaatindeyim.” dedi.

Belediyenin kamyonunu durduranlar paralellermiş

AK Partili Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, belediyeye ait kamyonu ‘tonaj aşımı’ gerekçesiyle durduran jandarmayı “paralel yapının parçası olmak”la suçladı. Bulancak Başkanı Yakar, bölgeden sorumlu albayın olay yerine gelmesini talep ederek “Paralel devlete çalışıyorsun, MİT TIR’larına yapılan muameleyi yapıyorsun.” İfadesini kullandı.

Üniversitedeki cinayette flaş gelişme(!):

Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in öldürüldüğü aşk cinayeti davası mahkemede görülmeye devam ediyordu. 20 yılla yargılanan sekreter Asuman E., öldürülen doçentten hamile kaldığını ve çocuğu düşürdüğünü belirtti. İlişkisinin olmadığını, Prof. Dr. Ahmet Gülce’nin kendisine asıldığını iddia eden sekreter, cinayeti ‘paralel’e bağladı. Asuman E., “Celalettin ülkücüydü ve cemaatten nefret ederdi. Gülce’nin de Fethullah Gülen’in cemaatinden olduğunu herkes biliyor. Aralarında soğuk rüzgârlar vardı. Cinayetin sebebi bu olabilir.” diye konuştu. Bunun üzerine hâkim, “Yani helal olsun, buraya da paraleli eklediniz ya!” diye tepki gösterdi.

Paraleller yola inek çıkararak bana suikast düzenledi:

Dolandırıcılıktan tutuklu Fadıl Akgündüz, hapse girmeden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak yardım istemiş, yaşadığı olumsuzlukların sorumlusu olarak paralelleri göstermişti. Mektupta bir ayrıntıyı okuyanların ağzı bir karış açık kaldı. Üç yıl önce ineğe çarparak yaptığı kazayı paralele bağlıyordu. 2011 seçimlerinden iki gün önce hayalî paralel yapının kendisine “suikast için trafik kazası” düzenlediğini öne süren Akgündüz, bu şekilde AK Parti’ye gidecek oyların engellendiğini, devlet ve yargının da bu suikastı örtbas ettiğini ileri sürmüştü. 11 Haziran 2011 tarihinde Aydın’ın Söke ilçesinde otomobiliyle seyahat ederken Sazlı beldesinde yoldan geçen bir ineğe çarpan Akgündüz’ün aracında maddi hasar meydana gelmiş, çarptığı inek telef olmuştu. Akgündüz kaza sonrası verdiği ifadede “Kazanın nasıl olduğunu anlayamadım. Birden önüme çıktı.” demişti.

CIA Fethullah Gülen’i ‘dijitalleştirmiş:


Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Ömer Özkaya, Ülke TV’de sosyal medyada alay konusu olan bir iddiada bulundu. Özkaya, haftada birkaç kez sohbetleri yayımlanan Fethullah Gülen Hocaefendi’nin aslında olmadığını söyledi. Hocaefendi’nin bütün vaazlarının CIA tarafından sayısal analize dönüştürüldüğünü ileri süren Özkaya, canlı bir soru sorulması hâlinde, o canlı soruya canlı cevap verecek sistemin CIA’da hazır olduğunu belirterek “Dolayısıyla acaba bu konuşan, hakikatte kim?” diye sordu!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.