TOPBAŞ UYARDI : İstanbullular Teyakkuza Geçsin!

TOPBAŞ UYARDI : İstanbullular Teyakkuza Geçsin!

Aşırı yağışlar bekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş meteorolojiden gelen bilgileri değerlendirerek, aşırı sıcakların beraberinde getireceği basınç değişikleri nedeniyle gerçekleşmesi beklenen aşırı yağışlar konusunda uyardı. İstanbul'da görülen iki büyük sağanağı hatırlatarak “Afet boyutundaki sağanakların önüne geçmek çok kolay değil. Bu bakımda bize düşen görevleri yapıyoruz ama vatandaşlarımızı da teyakkuz halinde olmaları konusunda uyarıyoruz." dedi.

Ekolojik Afet Kapıda

Topbaş uyarısına Paris İklim Zirvesi gündeminde yer alan küresel boyutta gerçekleşecek bir ekolojik kıyamet öngörüsünü dile getirerek devam etti.  "Gezegenimiz, 7,5 milyar insan, gezegeni doğru kullanmadığı için ciddi tehlike sinyalleri vermekte. Maalesef iklimlerde ön görülemeyen ciddi değişimler ortaya çıkmakta. Sadece bölgemizde değil, Avrupa'da, Latin Amerika'da, Kuzey Amerika'da Asya Pasifik'te ve her bölgede farklı sonuçlarla karşılaştığımız meteorolojik olaylar cereyan etmekte. İnsanoğlu olarak tedbirler alıyoruz ama doğayı kirletirsek, saygı göstermezsek sonuçları da çok can yakıcı olmakta. Bunun örneklerini birçok yerde yaşadık." diye aktardı.
 

Kılıçdaroğlu'na Yanıt

Ankara'da CHP'li belediyeler toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz. Niçin İstanbullular hafta sonu CHP'li belediyelerin olduğu ilçelere akın ediyorlar? Eskişehir çölde vaha gibi yemyeşil bir cumhuriyet kenti oldu" sözleriyle dikkat çekmişti. Topbaş CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine tepki göstererek, “Bugün Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Tatil yapmak istiyorsanız CHP'li belediyelere gelin'. İstanbul'un ne halden nereye geldiğini bilenler, bugünkü İstanbul ile iftihar etmekte ve söylemekteler. Biz geriye bakmıyoruz. Çünkü, koşan adam geriye bakarsa düşer.” diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.