Toplu ulaşımda yüzde 50'lik sınırlama kaldırıldı! Sosyal mesafe sıfırlandı

Toplu ulaşımda yüzde 50'lik sınırlama kaldırıldı! Sosyal mesafe sıfırlandı

Toplu ulaşım araçlarında yüzde 50'lik sınırlamanın kaldırılmasının ardından bugün birçok toplu ulaşım araçlarında yoğunluklar yaşandığı görüldü.

İçişleri Bakanlığınca, şehir içi yolcu taşımacılığına ilişkin valiliklere genelge gönderilmiş ve bu genelgeye göre koronavirüsle mücadele kapsamında şehir içi toplu taşıma araçları araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul alınabileceği talimatı verilmişti.

Dün açıklanan kararla birlikte toplu ulaşımda yüzde 50 yolcu sınırlandırması kaldırıldı.

Kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte bazı durak ve metrobüslerde yoğunluk olduğu, metrobüslerin içerisinde de bazı yolcuların da yine yan yana oturdukları görüldü.

 

yenibosnada-minibus-ve-otobusler-ayakta-yolcu-aldisiyasetcafe.jpg

 

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nca valiliklere gönderilen genelgede minibüs, dolmuş, halk otobüsü ve belediye otobüsleri gibi kent içi ulaşım araçlarına ayakta yolcu alınmama kararı alınmıştı.

 

SOSYAL MESAFE SIFIR!

 

İstanbul’daki duraklarda bulunan bazı yolcu otobüs ve minibüs şoförleri bu kurallara uymadı. İş saati olması nedeniyle yoğunluk yaşanan duraklara yanaşan minibüs ve otobüs şoförlerinin ayakta yolcu alırken, otobüslere binen vatandaşların sosyal mesafeye uymadıkları görüldü.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.