"Torpil listesi" CHP'yi ayağa kaldırdı

"Torpil listesi" CHP'yi ayağa kaldırdı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, belediye başkan adayı ya da meclis üyeliğine gösterilen akrabalar nedeniyle kriz yaşanıyor. Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu konuda tepki gösterdi.

Yerel seçimler öncesi art arda gelen istifa haberleriyle sarsılan CHP’de, bu kez de aday yapılan ‘akraba, eş-dost’ krizi yaşanıyor. 1.3 milyon üyesi bulunan CHP’nin belediye başkan adayları ve meclis listelerini azınlık bir grup parti yöneticisinin yakınları oluşturdu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Nuray Çepni, İstanbul Maltepe’de belediye meclis üyeliği listesinde yer alırken, Beşiktaş’ta 6’ıncı sıradan listeye dahil edilen Esra Yenidünya ise Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle KHK ile öğretim üyeliğinden ihraç edilen Ahmet Caner Yenidünya’nın eşi.

SELVİ KILIÇDAROĞLU DA SÖZ SAHİBİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun yeğeni Müslüm Tekin, Çankaya belediye meclis üyesi adayı yapılırken, İzmir Bayraklı’da aday gösterilen Serdar Sandal’ın da Selvi Kılıçdaroğlu’nun akrabası olduğu öne sürüldü. İzmir Narlıdere’den meclis üyesi adayı yapılan Nurhayat Kaya da Selvi Kılıçdaroğlu’nun arkadaşı.

ERDOĞAN TOPRAK'IN KARDEŞİ VE YAKINI!

CHP’de listelere yön veren bir diğer isim ise İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak. Toprak’ın kardeşi Hasan Toprak, Tekirdağ Çorlu’da meclis üyesi adayı yapıldı. Toprak’ın ‘manevi oğlum’ diye hitap ettiği Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkan adayı.

BUCA'DA TUNCAY ÖZKAN ETKİSİ

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın birinci dereceden akrabaları aday olmasa da yakınlarını listeye soktu. İzmir’in Buca İlçesi’nde adaylığı geri çekilen Suat Nezir’in yerine gelen Erhan Kılıç, Tuncay Özkan’a yakın olduğu bilinen bir isim. Öte yandan, daha önce İstanbul Bakırköy’de görev yapan, Buca’dan meclis üyesi adayı gösterilen Taner Kozanoğlu da Tuncay Özkan’ın avukatı. İzmir’in Menemen İlçesi’nde kontenjan birinci sıra adayı Hasan Ünal da Tuncay Özkan’a yakın olan isimlerden.

OĞUZ KAAN SALICI'NIN YEĞENİ VE YAKINLARI!

CHP’li yönetici Oğuz Kaan Salıcı’nın yeğeni Vakkas Salıcı Başakşehir’den, yakını Zeynel Yılmaz Bağcılar 1’inci sıradan meclis üyesi adayı yapıldı. Kaan Salıcı’nın iş başkanlığı yaptığı dönemlerde yardımcılığını yapan Şerdil Odabaşı da Kadıköy Belediye Başkan adayı oldu. Sosyal medyada iddialara göre birçok adayın Salıcı ile yakınlığının bulunduğu öne sürülüyor.

SEYİT TORUN, KARTAL LİSTELERİNDE ETKİLİ

Daha önce Ordu Altınordu’dan İlker Sami Torun’u meclis üyesi yapan Seyit Torun’un Kartal listesinde de önemli etken olduğu gelen bilgiler arasında. Kartal’dan meclis üyesi adayı olan Oktay Aksu’nun Torun’a olan yakın olduğu iddia ediliyor. Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in ismi de çok sayıda meclis üyesiyle anılmakta. İstanbul Avcılar’dan listeye sokulan Erol Şahin, Onursal Adıgüzel’in dayısı, Murat Tercan ise yakını.

"TORPİL LİSTESİ"NİN SONU YOK

Aykut Erdoğdu’nun şoförü Ümit Güven, MYK üyesi Gökhan Zeybek’in yakınlarından Serdar Sarıoğlu, CHP’nin eski vekillerinden Sinan Aygün’ün kardeşi Şehnaz Sibel Aygün, Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın akrabası olan Nimet Yıldız, eski vekillerden Ali Yiğit’in çocuklarından Onur Yiğit, Ankara İl Başkan Yardımcısı Oluş Kibar’ın kuzeni Kıvanç Kibar, yine eski vekillerden Cengiz Gökçel’in ağabeyi Tuncay Gökçel ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kızı Tutku Kurt Bayyurt meclis üyesi adayı oldu.

Sosyal medyadan istifa ettiğini duyuran ancak daha sonra vazgeçen CHP’nin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, neredeyse tüm ilçelerde kendine yakın isimleri listeye soktu. Kaftancıoğlu’nun sağlık merkezinde müdürlük yapan Özgür Tatar, Bağcılar’dan listeye sokulmuş ancak gelen tepkiler nedeniyle bu karardan vazgeçilmişti. Kaftancıoğlu’nın il sekreteri Hüseyin Aksu da Avcılar’da oturmamasına rağmen bu ilçeden listeye sokuldu.

Bu listeyi gören Uğur Dündar, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

ugur-dundar.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.