Toyota: Geri çağırma Türkiye ve Avrupa'daki araçları kapsamıyor

Toyota: Geri çağırma Türkiye ve Avrupa'daki araçları kapsamıyor

Toyota, 3,4 milyon aracını geri çağırıyor iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Toyota, bazı yayın organlarında yer alan "Toyota 3,4 milyon aracını geri çağırıyor" başlıklı haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Toyota'dan "araç geri çağırma" haberlerine ilişkin açıklamada "Bugün bazı haber ajansları tarafından servis edilen 'Toyota 3,4 milyon aracını geri çağırıyor' başlıklı haber Türkiye ve Avrupa'daki araçları kapsamamaktadır.

Toyota, müşteri ve insan odaklı yaklaşımını her zaman göstermekte ve en küçük olası bir sorunu önceden önleme çabası içinde tüm imkanlarını hiçbir ticari kaygı taşımadan sonuna kadar kullanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

 

NE OLMUŞTU?

 

Otomotiv devi Toyota 3,4 milyon aracını geri çekeceğini açıklamıştı.

Hava yastıklarında arıza olma ihtimali bulunan araçların 2,9 milyonluk kısmını, 2011-2019 yılları arasında üretilen Corolla, 2011-2013 yılları arasında üretilen Matrix, 2012-2018 yılları arasında üretilen Avalon ve 2013-2018 yılları arasında üretilen Avalon Hybrid modelleri oluşturuyor.

Geri çağırılan araçlarda elektrik gürültüsüne karşı yeterli koruması sağlamayan bir kontrol ünitesi yer alabildiği belirtiliyor. Bu nedenle, hava yastıklarının açılmaması veya emniyet kemeri düzeneğinin çalışmasını gibi sorunlar ortaya çıkabilir. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Toyota'nın yanı sıra Honda, Mitsubishi, Hyundai, Kia ve FCA gibi otomotiv üreticilerinin toplamda 12,3 milyon potansiyel olarak arızalı aracı geri çağırabileceğini açıkladı.

NHTSA nisan ayında, hava yastıklarının aşırı elektrik yükü nedeniyle açılmadığı iki kaza tespit ettiğini söyledi. Kazaların her ikisine de Toyota'nın Corolla model otomobilleri karıştı ve kazalardan biri can kaybıyla sonuçlandı. NHTSA, sorunlu hava yastıklarının 2010'dan 2019 yılına kadar Toyota, Fiat Chrysler, Honda, Hyundai, Kia ve Mitsubishi tarafından satılan 12 milyondan fazla araca monte edildiğini ortaya koydu.


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.