'Trabzon'da Afganlara vatandaşlık dağıtılıyor' iddiasına İl Göç İdaresi'nden yalanlama geldi

'Trabzon'da Afganlara vatandaşlık dağıtılıyor' iddiasına İl Göç İdaresi'nden yalanlama geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yaptığı bir sosyal medya paylaşımıyla Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde geçici Afganistan Konsolosluğu açılarak kimliksiz Afganlara kimlik verildiğini öne sürdü. 

Zafer Partisi Genel başkanı Ümit Özdağ sosyal medyadan yaptığı paylaşımla, “Trabzon’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde geçici Afganistan konsolosluğu açılmış. Amaç ülkemize kaçak girmiş, Trabzon’da kimliksiz dolaşan Afganlara kimlik vermekmiş. İnanılır gibi değil. Bu adamların yakalanıp sınır dışı edilmesi gerek oysa.” açıklamasında bulundu.

 

TRABZON’DA AFGANLARA KİMLİK VERİLDİĞİ İDDİASI

 

İl Göç İdaresi'nden Özdağ'ın bu iddiasına yanıt geldi.

İl Göç İdaresinden edinilen bilgilere göre, Afganistan Konsolosluğunun mobil gezici ekibi kendi vatandaşlarına hizmet vermek için Trabzon’da bulunuyor. Konsolosluk ekiplerinin kaçakları kayıt altına alma ve kimlik verme gibi bir yetkisi de bulunmuyor.

İl Göç İdaresinden yapılan açıklamada, “Afganistan Konsolosluğunun mobil gezici ekibi 3-4 gündür ilimizde. Dış İşleri Bakanlığından izinli. Resmi bir şekilde kendi vatandaşları ile görüşme yapıyor. Afganistan Konsolosluğu, bizde kayıtlı olan vatandaşlarına hizmet vermek için burada.  Konsolosluk bu insanlardan bazı bilgiler istedi. Başvurular çok olunca da Konsolosluk, ‘ben size Trabzon’da hizmet vereyim.’ dedi. Yasal, normal, izinli bir şey. Büyükşehir Belediyesi yer sağladı. Konsolosluk da vatandaşları ile görüşmeye başladı.  Konsolosluğun kaçakları kayıt altına alma, kimlik verme gibi bir yetkisi de sorumluğu da yok. Böyle bir şey de yapamaz.”  İfadelerine yer verildi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.