Trabzon'da AK Parti'li ilçe başkanı, Arap turistlere gül dağıttı

Trabzon'da AK Parti'li ilçe başkanı, Arap turistlere gül dağıttı

Trabzon Ortahisar AK Parti İlçe Başkanı Selaattin Çebi, kent meydanında Arap turistlere gül dağıttı.

Trabzon’da Arap turist sayısının fazlalığı nedeniyle Arapça tabelaların artması ve şehrin Araplara göre şekillendirilmesi tartışılmaya devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selaattin Çebi, Trabzon Meydan Parkı'nda Arap turistlere gül dağıttı.

Çebi, Arap turistlere herhangi bir ihtiyaçları ve eksiklikleri olup olmadığını sordu.

 

Çebi, şu ifadeleri kullandı:


“Turistleri şehrimizde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizim için veli nimet. Bölgemizin ekonomisine büyük katkıları var. Turizm sektörüne, istihdama ciddi katkıları var. Pandemi döneminde bir ara verilmişti. Tekrar özellikle Suudi Arabistan’dan, Ortadoğu’dan gelen turistleri şehrimizde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.

Zaman zaman sosyal medyada, değişik basın organlarında algı operasyonlarının yapıldığını görmekteyiz. Bunlar Türkiye’ye, bu topraklara düşmanlıktır. Türkiye’ye birçok ülkeden turist geliyor. Ortadoğu ülkelerinden, Suudi Arabistan’dan, Katar’dan, BAE’den, Kuveyt’ten gelen turistlere karşı algı operasyonu yapıldığını görüyoruz.

Algı operasyonu Trabzon özelinde belki ama temel hedef Türkiye’dir. Türkiye’nin ekonomisi çökertilsin de, ‘Türkiye ekonomisine zarar verelim de nasıl verelim’ onun algısını oluşturmaktalar. Bundan yapmış oldukları değişik operasyonları tam turizm sezonunun canlı, esnafımızın çok çok hareketli olduğu dönemlerde başlatmış olduklarını görmekten üzüntü duymaktayız. Bu algı operasyonlarını başlatanlara, şehrim adına, ilçem adına kınıyorum. Şehrimizin can damarıdır turizm.

Farklı farklı söylemler içine giriyorlar. Bunlar yakışıksız şeyler. Arapça tabelalar, levhalar falan… Bugün Türkiye’nin birçok yerinde İngilizce, başka dillerde tabela, levhalar var. Dünya küçük bir köy. Herkes her istediği ülkeye kolaylıkla ulaşabiliyor. Baktığımızda Ortadoğu’da bu coğrafyada hakim bir ülke, liderlik yapan bir ülke Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde dış politikada attığımız adımlar… Türkiye pandemide çöker mi, pandemi sonrası yaşanan fiyat artışlarında Türkiye çöker mi? Seçimle iş başına gelemeyenlerin farklı hesaplar içinde olduğunu görüyoruz. Şimdi de tam turizm sezonu canlanmışken, Türkiye’ye turist gelmesin, turizm geliri gelmesin, dış kaynaklı bir operasyon, algı başlattıklarını görüyoruz. Özellikle başını Trabzon çekiyor. Kim nereye çekerse çeksin. Sermayenin yeşili, siyahı olmaz. Ülkemin menfaati nerdeyse ben oradayım. Onların nereye çektiklerini görüyoruz. Türkiye IMF kapılarında sürünsün. Ama turist gelmesin. Türkiye’de esnaf  ayakta durmasın. Bunları vatandaşa havale ediyorum. Bunlar şehrime yapılmış ihanet projesidir.”

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.