Trakya çiftlik mezarlığı oldu! TEK TEK KAPANIYOR

Trakya çiftlik mezarlığı oldu! TEK TEK KAPANIYOR

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, hazırladığı raporda, AKP’nin iflas eden tarım politikaları sonucu yalnızca Trakya’da satılık çiftlik sayısının 124 olduğuna dikkati çekti.

AKP’nin tarım ve hayvancılık politikaları tartışma yaratmaya devam ediyor. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, hazırladığı raporda, AKP’nin iflas eden tarım politikaları sonucu yalnızca Trakya’da satılık çiftlik sayısının 124 olduğuna dikkati çekti.

Birgün'ün aktardığı habere göre, 16 yıllık AKP politikalarının Türkiye’de hayvancılığı iflas noktasına getirdiğine vurgu yapılan raporda şu değerlendirmeler yer aldı:

'AKP, kırmızı et açığını kapatabilmek için üretimi ve üreticiyi destekleme yerine 2010 yılında et ithalatına yöneldi ve yüzde 250’lerde olan gümrük vergilerini sıfırladı. 2010 yılında 584 milyon dolarlıkk canlı hayvan ve kırmızı et ithalatı yapılarak uzun yıllar sonra ithalatın önü açıldı.

Et ve canlı hayvan ithalatının AKP yandaşları tarafından yapıldığı da unutulmamalı.

TEKELLEŞME ARTTI

AKP, orta ve büyük boy hayvancılık işletmesi sayısının artmasını başarı olarak sunuyor. Oysa bu, tekelleşme eğilimini artırmasının yanı sıra söz konusu işletmelerin çok daha fazla arazi talep etmelerine yol açarak toprak mülkiyet yapısını değiştirecek; belirli bölgelerde yaygınlaşan üretim, o bölgeler için çevre kirliliğini daha büyük bir sorun haline getirecek.

ÇİFTLİKLER SATILIYOR

Özellikle geniş çaplı büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması için 2010’da başlatılan ve 390 bin üreticinin yararlandığı sıfır faizli kredi için Ziraat Bankası aracılığıyla toplam 9,3 milyar TL kaynak harcandı.

O gün kurulan çiftliklerin Türkiye hayvancılığına ne denli katkı yaptığını anlamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü kurulan işletmelerin birçoğu bugün faaliyetlerine son verdi. Sadece Trakya’da 124 adet ‘satılık çiftlik’ bulunuyor.

ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA

Çiftçilerimiz borç batağı içerisinde. Üretici geliri artmadığından üreticiler, tarlalarını ipotek ederek kredi kullanıyor.

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.