Trilyonlarca para aktarılmış Mersin Belediyesi'nde ofset vurgunu

Trilyonlarca para aktarılmış Mersin Belediyesi'nde ofset vurgunu

Mersin Büyükşehir Belediyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı kanalıyla Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın akrabalarına ofset baskı işlerinde trilyonlarca para aktarıldığı ortaya çıktı. Belediye’den henüz bir açıklama yapılmadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı 2017 yılında yapılan teftiş raporunda mal ve hizmet alımının yüzde 50’sini Özgür Kutu (Ofset)  ile Tuğba Ofset isimli firmalarla yaptığı ortaya çıktı.

Her iki firmayla 111 kez doğrudan temin ile 2 Milyon 317 bin TL mal ve hizmet alımı gerçekleşirken, 2018 yılında ise sahibinin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın akrabası olduğu öne sürülen Özgür Kutu firmasıyla 1 Milyon 50 bin TL karşılığında hizmet alımı yapıldı.

Mersin İmece Haber Sitesinden Hüsamettin Tanrıkulu’nun haberine göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi, matbaa ile ilgili ihalelerin Başkanın akrabası olan Özgür Kutu (Ofset) firmasına vermesiyle sık sık gündeme gelmektedir. İhaleler kanuna uygun yapılsa da ‘etik’ olarak tartışılıyor. Özgür Kutu Karton Amb. Mat. Bas. ve Yay. Gıda. San. Ve Tic. Ltd. şirketi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın akrabası  İhsan Kocamaz ve Mustafa Kocamaz’ın sahibi olduğu iddia ediliyor.

2017 yılında müfettişlerin teftiş raporunda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı 2017 yılında yapılan teftiş raporunda mal ve hizmet alımının yüzde 50’sini Özgür Kutu (Ofset)  ile Tuğba Ofset isimli firmalarla yaptığı ortaya çıktı. Özgür Kutu firmasıyla 61 kez, Tuğba Ofset firmasıyla da 50 kez toplam 2 Milyon 317 bin TL doğrudan temin mal ve hizmet alımı yapıldı. Bunun yanı sıra raporda Tuğba ofsetten alınan tekliflerin hiçbirinde mal ve hizmet alımı başka firmalara yaptırılmadığı ifade edildi. Ayrıca 2018 yılında da Özgür Kutu firmasıyla 1 Milyon 50 bin TL karşılığında hizmet alımı yapıldı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.