Trollerin başı belada

Trollerin başı belada

Sosyal medyada birilerine hakaret yağdıran troller artık noterlerin online sistemi üzerinden tespit edilebilecek böylece dava açmak kolaylaşacak. Üstelik twitlerini sonradan silmeleri de sonucu değiştirmeyecek...

Noterler artık Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarını da takibe aldı.


Hürriyet'ten Vahap Munyar bu yeni uygulamayı bugün köşesine taşıdı. 

Yazıdaki bilgiye göre, Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Yunus Tutar, “Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız. Ancak, notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsü ise yeterli olmuyor. Başlattığımız ‘Elektronik ortamda tespit’  uygulaması böyle durumlarda kullanılabilecek” dedi.

Yazıda "1512 sayılı Noterlik Kanunu’ndaki değişiklikten" bahsedildi. 

Bu değişikliğe göre “Elektronik Ortamda Tespit” uygulaması devreye alındı. 

Devreye alınan yeni sistemle "sosyal medyada ya da internet sitelerinde gördüğünüz, okuduğunuz bir yayını, haberi kayıt altına almak istediğinizde bunu yapabileceksiniz. TNB portala girerek tespit edilmesini istediğiniz yeri online seçebileceksiniz."

TNB başkanı sistemi şöyle anlatıyor: "Sosyal medyada sizinle ilgili bir paylaşıma dava açacaksınız. Delil olarak “tespit tutanağı” gerekiyor. Ancak, notere gidene kadar yazan kişi bunu silebilir. Ekran görüntüsünü alsanız bile delil olarak kullanılamayabilir.  “Elektronik ortamda tespit “ böyle durumlarda kullanılabilecek. Bu sistem yargı sürecinde denetime elverişli bir arşive olanak sağlıyor."

Bu sistemle birlikte sosyal medyada hakaret yağdıran trollere dava açmanın kolaylaşacağı, twitleri sonradan silseler bile başlarının beladan kurtulmayacağı ifade ediliyor. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.