TRT World'un İstanbul'daki küçük Suriye videosu tepkiler üzerine yayından kaldırıldı!

TRT World'un İstanbul'daki küçük Suriye videosu tepkiler üzerine yayından kaldırıldı!

TRT World'un paylaştığı "İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?" videosu tepkilere neden oldu.

TRT World'un İstanbul'un Fatih ilçesindeki restoranlarla ilgili paylaştığı videoda geçen, "İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?" ifadeleri tepkilere neden oldu.

TRT'nin konuyla ilgili henüz açıklama yapmadığı öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde TRT World'ün Youtube hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde, İstanbul Fatih'teki restoranlar ve yiyecekler tanıtıldı. Videoya 'İstanbul'un küçük Suriye'sinde 30 dolar nasıl harcanır?' başlığı atıldı.

 

KISA SÜREDE GÜNDEM OLDU

 

Yapılan paylaşım kısa süre içerisinde internette gündem oldu. Görüntüler ise gelen tepkiler üzerine Youtube hesabından kaldırıldı. TRT konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken durumun sıcaklığı sosyal medyada etkisini sürdürüyor.

 

SOSYAL MEDYADA SERT ELEŞTİRİLER

 

TRT tarafından paylaşılan görüntüler sosyal medyada kullanıcıların hedefi oldu. Ağır eleştiriler alan paylaşıma kullanıcılar, "Vergim beni rezil ediyor", "Bizi dünyaya rezil ettiler" gibi yorumlarda bulundu.

 

FATİH'TE TİCARET AĞIRLIKLI OLARAK SURİYELİLER ÜZERİNDEN DÖNÜYOR

 

Videoda sunucunun bulunduğu bölgenin 'Küçük Suriye' olarak anılmasının nedeni, Suriyelilerin Fatih ilçesinde sayılarının artmasından kaynaklanıyor. Görüntülerde de gözüktüğü gibi bölgede bulunan neredeyse her esnaf ve müşterileri Suriyeliler oluşturuyor.

 

TÜRK YEMEKLERİNİ SURİYE YEMEKLERİ GİBİ TANITTILAR

 

Görüntülerin devamında bir restorana giren sunucunun, Türk kültürüne ait yemekleri Suriye mutfağına aitmiş gibi anlattığı görülürken, döneri bir Suriye yemeği olarak anlatması dikkat çekti.
 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.