TRT'de şehit Fethi Sekin ve Türkiye için skandal ifadeler

TRT'de şehit Fethi Sekin ve Türkiye için skandal ifadeler

İzmir Adliyesi'nin önünde PKK'lı teröristleri tek başına kahramanca durduran ve ardından şehit olan polisimiz Fethi Sekin için TRT World'un yaptığı belgeselde 'United Turkey ve Kurt Police” 'Birleşmiş Türkiye ve Kürt Polis” ifadeleri kullanıldı.

TRT World yaptığı belgeselde, Türkiye’nin ağladığı şehidimizi Elazığ gakkoşu Fethi Sekin’i; İngilizce Kürtçe olarak dünyaya tanıttı. TRT World, yayınladığı belgeselinde Türkiye için İngilizce “birleşmiş” anlamına gelen“United” şehidimiz Sekin için ise “Kürt Polisi” ifadelerini kullandı.


Türkiye’nin kahramanı şehit Fethi Sekin’i mezarında ters döndürecek“United Turkey ve Kürt Police” ifadelerinin devletin kanalı TRT WORLD’da yayınlanması “Birleşik Türkiye” diye bir ülke ve “Kürt Polisi” diye bir polis teşkilatı mı var? sorularını sordurdu.


TRT WORLD’da yayınlanan bu belgesel üzerine vatandaşlardan özellikle AK Parti ve MHP yöneticilerinden olaya hemen el koyulması çağrısı gelirken, “Türkiye’yi kendi devletimizin televizyonu eliyle Birleşik Türkiye yapıyoruz ve Kürt polisi diye bir kavram icat ediyoruz. Şehidimiz Fethi Sekin hayatını hiç sayarak, PKK’lı teröristleri öldürüp şehadete ulaşırken bu sözlerle anılacağını bilse neler düşünürdü? Bu konu hakkında hemen bir soruşturma açılmalı ve bu belgeseli yayınlayanlar hemen TRT’den uzaklaştırılmalıdır” diyerek tepkilerini ortaya koydular.

 

İşte TRT World'da şehidimiz Fethi Sekin ve Türkiye için geçen skandal ifadeler:

 

 

 

 

 

 


  

 

Hakan Sönmez           siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.