TRT'nin en berbat dizisine Denktaş ailesi de dayanamadı!

TRT'nin en berbat dizisine Denktaş ailesi de dayanamadı!

TRT'nin ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisindeki bazı sahneler ve hikayeler KKTC'de tepkiye neden oldu.

Denktaş ailesi babalarının kişilik haklarına zarar verildiğini iddia ederek, hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

TRT'nin ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisindeki bazı sahneler ve hikayeler KKTC'de tepkiye neden oldu. Denktaş ailesi babalarının kişilik haklarına zarar verildiğini iddia ederek, hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

TRT’de yayınlanan ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisinde Ada’da Türklere  yapılan katliamlar ve Kıbrıs sorununun başlangıcı konu ediliyor. Dönemin Kıbrıs Türklerinin liderleri Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’a da dizide yer veriliyor. Dizinin 7. Bölümünde KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kafasına EOKA'cı Nikos Sampson tarafından silah dayandığı sahne tartışmalara neden olmuştu.

Denktaş’ın 1998-2005 yılları arasında danışmanlığını yapan Sabahattin İsmail ise bu duruma sosyal medya hesabından çok sert tepki göstermişti.

 ‘HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ’

Rauf Denktaş’ın oğlu Serdar Denktaş da, Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin Ada halkı tarafından üzüntü ve tepkiyle karşılandığını söyledi. Gazete Oksijen’in haberine göre, Denktaş, “Dizide Rauf Denktaş’ın başına silah dayanması sahnesi kabul edilemez, dizi hakkında kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle hukuki süreci başlatacağız” dedi.

'BU TÜR TARİHİ DİZİLER BELGESEL DEĞİL'

Dizinin tarih danışmanı olan Doç. Dr. M. Serhan Yücel ise “Senaryo yazımında bir görevim yok. Sadece TRT’ye bağlı olarak senaryonun tarihe uyumlu olup olmadığını raporluyorum. Raporlamaları Sabahattin İsmail Bey’in de görmesini isterdim. Yakında görev sürem bitiyor. Ayrıca bu tür tarihi diziler belgesel değil” ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.