Trump ailesinin kitaplarla imtihanı: “Müstehcen ve rahatsız edici”

Trump ailesinin kitaplarla imtihanı: “Müstehcen ve rahatsız edici”

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesinin bu günlerde sırlarla dolu ailenin gizlisini saklısını ortaya döken ve birbiri ardında yayınlanan kitaplarla başı oldukça dertte.

Corona virüsü salgını ve George Floyd protestolarıyla göreve geldiğinden bu yana en zor günlerini geçiren ABD Başkanı Donald Trump ve ailesinin bu günlerde sırlarla dolu ailenin gizlisini saklısını ortaya döken ve birbiri ardında yayınlanan kitaplarla başı oldukça dertte.

Önce, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Müslüman Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı bu politikaların sorumlusu Çin yetkililerine yaptırım uygulanmasını öngören yasayı onaylayan Trump’ın eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın yazdığı "The Room Where It Happened: A White House Memoir"(Olayın Gerçekleştiği Oda) isimli kitabı Trump’ı zor durumda bıraktı. Çünkü Bolton, Trump’ın söz konusu kamplara destek verdiğini yazıyordu kitabında.

melanie.jpg

Arkasından da Melania'nın Donald Trump ile ilişkisine dair dikkat çekici detaylar ve First Lady'nin kocasının cinsel organı hakkında yaptığı yorumların yer aldığı Washington Post muhabiri Mary Jordan tarafından yazılan "Anlaşma Sanatı: Melania Trump’ın Anlatılmamış Hikayesi" isimli kitap.

Üstelik bununla da bitmiyor, ABD Başkanı Donald Trump'ı zor duruma sokacak Trump'ın yeğeni Mary Trump imzalı yeni bir kitap daha geliyor.

Kitapta ABD Başkanı'nın eşi Melania'ya sadakatsizlerinden tutun da, Trump'ın şüpheli vergi işlerine kadar bomba etkisi yaratacak pek çok konu yer alıyor.

Washington Post muhabiri Mary Jordan'ın kitabından yeni bölümler de bir bir ortaya çıkıyor. Buna göre Melania'nın 'en zor anları' Trump'ın eski Playboy modeli Karen McDougal ve porno yıldızı Stormy Daniels ile kendisini aldattığını öğrendiğini anlar.

melanie1.jpg

Melania'nın, kocasının ortaya çıkan sadakatislikleri nedeniyle ondan uzaklaşmak için bir otele yerleştiğini belirten Jordan, 50 yaşındaki eski modelin, fotoğraflarda daha iyi görünmesine yardımcı olmak için Trump'a poz verme ipuçları verdiğini de yazdı.

Kitapta, Trump'ın Bedminster'daki golf sahasındaki eski temizlikçiler, Melania ve Donald Trump'ın birlikte yemek yediğini hiç görmediklerine de yer verildi. Nadir bir röportajda Melania, kocasıyla birlikte rahatlamak istediklerinde "Rüzgar Gibi Geçti" filmini izlediklerini söylemişti.

Kitapta Melania Trump'ın, kocasının cinsel organi hakkında yaptığı şoke edici yorumlar da dikkat çekiyor. Kitaba göre Melania, kocası Donald Trump hakkında "O gerçek bir erkek" yorumunu yapıyor.

 

 

melanie3.jpg

YEĞENİ MARY TRUMP’LA DA BAŞI DERTTE

Donald Trump'ı kızdıracak diğer yeni kitap ise aileden birinden; yeğeni Mary Trump'tan geliyor. Yeğen Mary Trump'ın, amcası hakkında kaleme aldığı "Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil" (Too Much and Never Enough) adlı kitap Ağustos ayında piyasaya sürülecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın abisinin kızı olan Marry Trump, Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine aylar kala, amcasına dair rahatsız edici ve müstehcen bilgilerin yer aldığı kitabını yayımlayacak. Klinik psikolog ve Trump Coaching Group’un CEO’su olan 55 yaşındaki Mary Trump'ın kitabında, Trump’a dair bomba etkisi yaratacak bilgilerin olduğu ifade edildi.Kitabın basım tarihinin ise tesadüf olmadığı belirtildi.

Marry Trump’ın, Ekim 2018’de yayımlanan The New York Times’ın Pulitzer Ödülü kazanan Trump’ın veraset vergisinden kaçınmak için kurguladığı miras düzenlemelerini ele aldığı haberinin temel kaynağı olduğu herkesçe biliniyor.

 

melanie4.jpg

Mary Trump, gazeteye dedesi Fred Trump’ın vergi beyanlarının ve “ailenin hayli özel diğer finansal dökümanlarının” sağlanmasında yardımcı olmuştu. Bahsi geçen kitapta Mary Trump’ın ABD Başkanı’nın kız kardeşi emekli yargıç Maryanne Trump Barry ile yaptığı konuşmalar da yer alıyor. Bu konuşmalarda Trump’a yönelik “mahrem ve tahrip edici düşüncelerin” bulunduğu aktarıldı.

İkili arasındaki kötü ilişkinin onlarca yıl öncesine uzandığı biliniyor. Mary Trump’ın babası, en büyük çocuk olduğu için Trump ailesinin mirasının asıl varisiydi. Ancak kendisine emlak ve iş açısından bir kariyer rotası çizmeyen Fred Trump Jr, pilot olmayı tercih etti.

1981’de 42 yaşındayken hayatını kaybeden Fred Trump Jr, alkol bağımlılığıyla mücadele ediyordu. Kalp krizinden ölmesi, bağımlılığına yönelik haberlerin çıkmasına neden olmuştu. Mary Trump, kitabında, amcası Donald Trump’ın “babasının ölümünde etkili olduğunu ve babası bağımlılığın kritik eşiğindeyken onu ihmal ettiğini” öne sürdü.

MELANIA'NIN EKİBİ YALANLADI

Mary Jordan'ın "Anlaşma Sanatı: Melania Trump'ın Anlatılmamış Hikayesi" adlı kitabı, beş farklı ülkede 100'den fazla kişiyle yapılan röportajlara dayanarak 'First Lady'nin eşi benzeri görülmemiş bir portresini çiziyor'.

286 sayfalık kitaptan alıntılar önceki gün Washington Post gazetesinde yayınlandı. Bu yeni kitaba göre Melania Trump, kocası Donald'ın şok seçim zaferinin ardından kendisinden o kadar emin değildi ve personele "yeni unvanını" kullanmamalarını söyledi.

Seçimden sonra Melania ile birlikte çalışan insanlardan biri, yazar Mary Jordan'a verdiği röportajda, Melania'nın kendisine "Bana First Lady demeyi bırak" dediğini aktardı.

Jordan, ne Melania'nın ne de kocası Donald Trump'ın Kasım 2016'daki seçimi kazanmayı beklemediğini yazıyor. Kitap, Melania'nın medyada mercek altında ve halkın gözü önünde olmayı sevmediği, ayrıca kocasının sayısız sadakatsizliğinin ortaya çıkmasına olan öfkesinden ötürü, bu rolü benimsemeye isteksiz olduğunu detaylıca anlatıyor.

Trump ise Melania'yı aldattığını reddediyor. Stormy Daniels ile olan kaçamağının haberleri Ekim 2018'de ortaya çıkmış ve sırlar ortaya saçıldıktan sonra sonra Melania, Davos'taki Trump'a katılma planlarını aniden iptal etmişti.

Melania, Trump'ın başkanlığının ilk altı ayını, babası seçildiğinde 10 yaşında olan oğlu Barron ile birlikte New York'taki Trump Tower'daki evinde geçirdi.

Jordan, Melania'nın bu zamanı kafa dinlemek için ve Barron'un büyük kardeşleri Don Jr, Ivanka, Eric ve Tiffany ile eşit muamele görmesini sağlamak için kullandığını yazıyor.

Melania ayrıca Barron'un mevcut arkadaşlarıyla New York'ta kalmasını ve okul dönemini bitirmesini istedi. Kitaptaki bir diğer gizli detay ise, Melania Trump'ın Donald Trump ile olan evlilik sözleşmesini oğulları Barron’ın finansal haklarını iyileştirmek adına 2017 yılında yenilemiş olduğu.

Kitaba göre, Melania’nın Beyaz Saray’a geç taşınmasının ardındaki temel neden de bu. Bu süreçte yenilenen evlilik sözleşmesi, Barron’un aile şirketi dışında bırakılmamasını garanti altına alıyor.

Jordan, “First Lady, finansal fırsatlar ve miras konularında, oğlu Barron’un Trump’ın yetişkin diğer üç çocuğuyla eşit olacağına dair yazılı kanıt istedi” ifadelerini kullanıyor.

Melania Trump’ın ekibinden Stephanie Grisham ise kitapta yazanları pek gerçekçi bulmamış olacak ki, “Bayan Trump ile ilgili yanlış bilgiler ve kaynaklar içeren bir başka kitap. Bence kurgu türünde” açıklamasında bulundu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.