Trump canlı yayında duyurdu!  Bağdadi öldürüldü

Trump canlı yayında duyurdu! Bağdadi öldürüldü

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

 

‘BİR KORKAK GİBİ ÖLDÜ’

 

Bağdadi’nin operasyon sırasında bir tünele kaçtığını, intihar yeleğini patlatarak kendisiyle birlikte üç çocuğunu öldürdüğünü belirten Trump, “Son anlarını tamamen korku içinde geçirdi” dedi.

“Şiddet yanlısı biriydi, yine şiddet dolu bir yolla öldü” diyen Trump, “Bir köpek gibi öldü, bir korkak gibi öldü” ifadelerini kullandı.

Trump, Bağdadi’nin nerede olduğuna dair yaklaşık bir ay önce bilgi almaya başladıkların ancak bol miktarda nakit parası olan Bağdadi'nin çok sık yer değiştirdiğini söyledi.

ABD Başkanı, operasyon sırasında Bağdadi’nin yanında bazı DEAŞ militanlarının da öldürüldüğünü, tam sayının ileride açıklanacağını söyledi.

 

‘TÜRKİYE BİLİYORDU’

 

Trump, Türkiye’nin rolü hakkındaki bir soruya da “Türkiye nereye gittiğimizi biliyordu, bazı topraklarında uçuş gerçekleştirdik. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çok alçaktan çok hızlı uçuş gerçekleştirdik” dedi.

 

RUSYA BİZE HARİKA DAVRANDI

 

ABD Başkanı, Rusya’ya İdlib’de bir operasyon düzenleyecekleri konusunda bilgi verdiklerini ama içeriğe dair ayrıntı paylaşmadıklarını söyledi. Rusya’nın kendilerine hava sahasını açtığını belirten Trump, “Rusya bize harika davrandı” dedi.

 

‘CANLI İZLEDİM’

 

Trump, operasyonu Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Savunma Bakanı Mark Esper’in yanı sıra askeri yetkililerle birlikte canlı izlediklerini açıkladı.

Trump, Bağdadi’nin öldüğü tünelde Amerikan ordusunun bir köpeğinin de yaralandığını belirtti.

ABD Başkanı, operasyon için Rusya, Türkiye, Irak ve Suriyeli Kürtlere teşekkür etti.

 

pentagon-siyasetcafe.jpg

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.