Trump Öcalan'ın oğlu ile ne konuştu ! Öcalan'ın oğlu kimdir?

Trump Öcalan'ın oğlu ile ne konuştu ! Öcalan'ın oğlu kimdir?

ABD Başkanı Donald Trump, terörist başı Öcalan'ın kırmızı listede yer alan manevi oğlu terörist Ferhat Abdi Şahin ile görüştü. Trump’ın PKK teröristi ile ne konuştuğu açıklandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Donald Trump'ın terörist başı Abdullah Öcalan'ın manevi oğlu YPG/PKK'lı terörist Ferhat Abdi Şahin ile görüştüğünü açıkladı.

ABD'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımların bazılarını açıklamasının hemen ardından Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray'da gazetecilere konuyla ilgili bilgi verdi.

CNN International'ın savunma muhabiri Ryan Browne'nin paylaşıma göre Pence bu açıklamalar sırasında, Trump'ın YPG/ SDG'nin başındaki Mazlum Kobani ile konuştuğunu açıkladı.

 

abdi-sahin-siyasetcafe-ic.jpg

 

KIRMIZI LİSTEDE YER ALIYOR

Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği ve asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist Mazlum Kobani, Türkiye'nin üst düzey arama listesi olan kırmızı listede yer alıyor. .

Şahin, Türkiye'de birçok "kanlı eylemin" sorumlusu olarak biliniyor.

 

Pence, aynı zamanda ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye'de vakit geçirilmeden ateşkes ilan edilmesini istediğini söyledi.

 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Türkiye ile Suriyeli güçler arasında müzakereleri başlatma amacıyla" en kısa süre içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Beyaz Saray muhabiri Mark Knoller'ın aktardığına göre Pence, bu müzakerelerin sonucunda "şiddetin son bulmasını" ve "uzun süreli sınır barışı çözümüne ulaşılmasını" hedeflediklerini ifade etti.

 

trm-ic.JPG

 

NE KONUŞTU?

GRAHAM GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI AÇIKLADI

Trump'a yakınlığıyla bilinen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Trump'ın Erdoğan ve PKK/YPG/SDG'nin sözde komutanı ile yaptığı telefon görüşmelerinin detaylarını kamuoyuna açıkladı.

Graham'ın paylaştığı belgelerde terörist ile yapılan görüşmede şu konuşmaların geçtiği ifade edildi:

"En az bunun kadar önemli bir hamleyle Başkan Trump, Suriye'de DAEŞ'e karşı en önemli saldırılara öncülük eden Kürt güçlerinin lideri General Mazlum ile de görüştü. Başkan Trump, General Mazlum'a Türkiye'nin işgalini durdurmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ve müzakere yoluyla tüm partilerin fayda sağlayacağı bir uzlaşmanın sağlanmasını istediğini söyledi."

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.