Trump Oscar ödüllerini bombaladı; Brad Pitt; "küçük ukala adam"

Trump Oscar ödüllerini bombaladı; Brad Pitt; "küçük ukala adam"

Trump'tan Oscar ödüllerine büyük tepki geldi; Brad Pitt; "küçük ukala adam", Parasite:"sanki yeterince derdimiz yokmuş gibi..."

ABD Başkanı Donald Trump, Oscar’da tarih yazan Parazit filminin en büyük ‘eleştirmeni’ çıktı. Filmin Güney Kore yapımı olmasına takan Trump, “Güney Kore ile ticaret konusunda yeterince sorunumuz var, bir de üstüne yılın en iyi filmi ödülünü veriyorlar” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Oscar tarihinde ilk kez yabancı dilde Oscar alan bir film özelliği olan Parasite (Parazit) filmine ve 10 Şubat gecesi dağıtılan bu seneki Oscar ödülleri dağıtımına büyük tepkisini dile getirdi.

ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlediği bir seçim mitinginde Trump, “Akademi Ödülleri bu yıl ne kadar kötüydü, izlediniz mi?” diye sorduktan sonra ödül anonsunu taklit ederek “Ve ödülü kazanan… Güney Kore’den bir film. İlk başta En İyi Yabancı Film ödülü sandım. Hayır. En İyi Film ödülü… Daha önce böyle bir şey oldu mu?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Brad Pitt de nasibini aldı: “küçük ukala adam”

Öte yandan Donald Trump’ın hedefinde, ödül töreninde kendisini ti'ye alan bir konuşma yapan ve 'Once Upon a Time in Hollywood' (Bir Zamanlar Hollywood'da) filmindeki performansıyla 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında ilk Oscar’ını kazanan Brad Pitt de vardı.

Pitt, kabul konuşmasında Trump'ın azil sürecine göndermede bulunmuş ve "Konuşma yapmam için 45 saniyelik sürem olduğunu söylediler. Senato'nun John Bolton'a tanıdığı süreden 45 saniye daha fazla" demişti.

Bu konuşmaya istinaden Trump da, “Hiçbir zaman onun büyük hayranı değildim. Çıktı, ukala bir açıklama yaptı. Küçük ukala adam” ifadelerini kullandı.

Irkçılıkla eleştirilen 'Rüzgâr Gibi Geçti’ filmini geri istedi

Trump, "Ben 'Rüzgar Gibi Geçti' (Gone with the Wind) gibi bir şey arıyorum. Rüzgar Gibi Geçti'yi geri getirebilir misiniz lütfen? Sunset Bulvarı… Ne harika filmler var" dedi.

Ancak Trump'ın övdüğü ‘Rüzgar Gibi Geçti', siyah karakterlere yaklaşımı nedeniyle ırkçılık eleştirilerinin odağında yer alıyor.

DAĞITIM ŞİRKETİ CEVAP VERMEKTE GECİKMEDİ

Korece çekilen ve başka ülkelerde İngilizce alt yazıyla gösterilen Parazit’in ABD dağıtımcısı Neon şirketi Trump’a Twitter üzerinden jet bir yanıt verdi. Firma, “Anlaşılabilir, (Trump) okuyamıyor” ifadelerini kullandı.

Güney Koreli yönetmen ve senarist Bong Joon-ho'nun yönetmenliğin yaptığı Parazit, Cannes'da Altın Palmiye kazanan ilk Güney Kore yapımı olmuş, Altın Küre En İyi Yabancı Dilde Film Ödülü'nü de kazanmıştı. BAFTA ödüllerinde de En İyi Yabancı Dilde Film ve En İyi Özgün Senaryo dallarında ödüle layık görülmüştü.

Altı dalda Oscar’a aday gösterilen Parazit, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında ödüle ulaşmıştı.

Parazit, ilk kez orijinal dili İngilizce olmayan bir filmin En İyi Film seçilmesiyle Oscar tarihine geçmiş ve Oscar kazanan ilk Güney Kore filmi olmuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.