Trump'ın evinde ele geçirilen belgelerin listesi yayınlandı

Trump'ın evinde ele geçirilen belgelerin listesi yayınlandı

FBI'ın, geçen ayın başlarında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) önceki başkanı Donald Trump'ın Mar-a-Lago'daki evine gerçekleştirdiği baskına dair envanter listesi yayınlandı. Listede,Trump'ın ofisinden ve evindeki bir depodan çıkarılan belgeler sıralandı

 ABD Bölge Yargıcı Aileen Cannon, Trump'ın ekibinin talep etmesi ve Adalet Bakanlığı'nın kamuoyuna açıklamaya hazır olduğunu söylemesinin ardından Perşembe günü daha ayrıntılı envanterin açıklanmasını emretti.

FBI'ın ele geçirdiği eşyalar arasında envanter listesine göre, Beyaz Saray personel sekreterine veya bir askeri yardımcıya iade edilmek üzere sınıflandırılmış olarak işaretlenmiş 90 boş klasör vardı. Adalet Bakanlığı tarafından listelenen envantere göre FBI, Trump’ın ofisinden 71, evdeki bir depodan ise 19 boş klasör aldı.  
Ajanlar yaklaşık 33 kutu aldı

Savcılar, ajanların 100'den fazla gizli belge içeren yaklaşık 33 kutu aldığını belirtti. Envantere göre, kutulardan yedisi Trump'ın ofisinde ve geri kalanı özel depoda bulunuyordu. Trump'ın ofisinde bulunan kutulardan birinde, çok gizli olarak işaretlenmiş yedi belge, gizli olarak işaretlenmiş 15 belge, gizli olarak işaretlenmiş 43 boş klasör ve özel etiketli 28 boş klasörle birlikte 2017 ve 2018 tarihli 99 gazete ve dergi küpürü bulundu. Listede belgelerin hiçbirinin içeriğine ilişkin bilgi verilmedi.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.