Trump’ın tehdidine Beştepe’den jet yanıt

Trump’ın tehdidine Beştepe’den jet yanıt

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında Suriye krizi yaşanıyor. Beştepe’den yanıt gecikmedi. İşte detaylar;

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı skandal açıklama ve tehdit dolu sözlerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan anında yanıt geldi.

ABD’nin PKK/YPG terör örgütü sevgisi bitmek bilmiyor. Terör örgütlerine binlerce TIR silah yardımında bulunan ABD Suriye’den çekileceğini açıklamıştı. Donald Trump Twitter’dan yaptığı açıklamada Türkiye’nin Kürtleri (YPG/PKK terör örgütü) vurması durumunda, Türkiye’nin ekonomisini mahvedeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığından ise bu tehditlere anında yanıt geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamada, "Teröristler, ortağınız ve müttefikiniz olamaz” dedi.

Sosyal medya hesabından Trump’a yanıt veren İbrahim Kalın, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor” ifadelerini kullandı.

Trump’ın alçak tehdidine Twitter’dan tepki gösteren İbrahim Kalın şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız.”

siyasetcafe.com

trumppp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.