Trump'tan Erdoğan'a küstah mektup

Trump'tan Erdoğan'a küstah mektup

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a (Suriye harekatının başladığı gün yani 9 Ekim'de yazdığı hadsiz mektup ortaya çıktı.

Fox News spikeri Trish Regan, ABD Başkanı Donald Trump’ın, AKP Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazdığı iddia edilen bir mektubu paylaştı. Mektubu, Beyaz Saray da doğruladı.

 

Fox News spikeri Trish Regan, mektubu, “Başkan Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektubun bir kopyasını elde ettim. Trump, Erdoğan’ı, ‘Kabadayılık yapma! Aptal olma!’ sözleriyle uyarıyor ve Suriye (krizinin) insancıl bir şekilde çözülmemesi halinde Türkiye ekonomisini mahvedeceğini söylüyor” ifadeleri ile sosyal medya hesabından yayınladı.

 

Kabadayılık yapma! Aptal olma!

 

Mektup’ta, Trump’ın Erdoğan’a, “Seçimini iyi yap, binlerce insanın parçalanmasından sorumlu olmak istemezsin. Ben de Türk ekonomisini batırmak istemem. Ama yapacağım.” dediği görülüyor.

 

Mektubun tam metni şöyle;

 

Seçimini iyi yap, binlerce insanın parçalanmasından sorumlu olmak istemezsin. Ben de Türk ekonomisini batırmak istemem. Ama yapacağım. Bunun zaten küçük bir örneğini Rahip Brunson olayında sana gösterdim.

Senin bazı problemlerini çözmek için cidden uğraştım. Dünyayı kandırma. Büyük bir seçim yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere yapmak istiyor, şimdiye kadar vermedikleri tavizleri vermeye hazır… Daha henüz bu çerçevede ondan güvenilir bir mektup aldım.

 

Eğer bunu insani ve doğru bir şekilde yaparsan tarih seni iyi anacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa sonsuza kadar bir şeytan olarak görüleceksin. Kabadayılık yapma! Aptal olma!

Seni sonra arayacağım”

 

c-001.jpg

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.