Trump’tan olay Erdoğan açıklaması! Yüzüstü bırakıldım

Trump’tan olay Erdoğan açıklaması! Yüzüstü bırakıldım

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Brunson krizine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar;

Amerika Birleşik Devleti ile Türkiye arasında yaşanan Brunson krizinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi. ABD, Türkiye’ye yönelik ekonomik savaş başlattı.

Türkiye ise ABD’nin yaptırımlarına karşı yaptırım kararları aldı. ABD Başkanı Trump ise Erdoğan hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de ev hapsinde bulunan Pastör Andrew Brunson konusunda kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Beyaz Saray'da Bloomberg haber ajansına verdiği mülakatta Trump, Erdoğan tarafından yüz üstü bırakıldığını hissettiğini söyledi.

Brunson konusunda konuşmak istemediğini ve "Bu konu benim için çok özel" dediğini, ardından ise yaşanan süreçten kısaca bahsettiğini aktardı.

ABD Başkanı, İsrail'de tutuklu bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan'ın serbest bırakılması sürecine yardımcı olduğunu, bunun karşılığında ise Türkiye'den Brunson'ın serbest bırakılmasını beklediğini ifade etti ancak bu beklentinin gerçekleşmediğini söyledi ve Erdoğan konusunda 'Beni hayal kırıklığına uğrattı' dedi.

Türkiye Andrew Brunson karşılığında Ebru Özkan'ın serbest bırakılması yönünde bir takas girişimini yalanlamış, Reuters'a konuşan yetkililer, bu iddialar için 'tamamen asılsız' demişti.

siyasetcafe.com

Emekliye müjde! Maaşlara ekstra zam yapılacak

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.