Trump'tan tarihi Türkiye mesajları "Erdoğan'ın suçu yok"

Trump'tan tarihi Türkiye mesajları "Erdoğan'ın suçu yok"

ABD Başkanı Donald Trump, Osaka'da düzenlediği basın toplantısında 'Erdoğan’a adaletsiz davranıldığını düşünüyorum' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Osaka'da düzenlediği basın toplantısında S-400 gerilimi ve Türkiye ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Trump, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çetin biri olduğunu ve ona adaletsiz davranıldığını düşündüğünü söyledi.

İşte Trump'ın tarihi nitelikteki açıklamalarından satır başları:

“Obama yönetimi sırasında bizim Patriot füzelerimizi almak istedi ama satmadılar. Müttefikimiz olmasına rağmen, büyük ordusu olmasına rağmen hiç adil değildi, Patriot almak istedi ama Obama 'hayır' dedi. Sürekli hayır dediler. Ve savunması için ihtiyacı vardı. Sonra Rusya’ya gittiler S400 aldılar. Çünkü patriot almasına izin vermediler. Benden önceki yönetim bunu satın almasına izin vermedi. 

Bunun o kadar da iyi olmadığını düşünüyorum. Çok para verdiler, anlaşma yapıp aldılar. Bizim ülkemizden gittiler dediler ki “Bunu kullanmanızı istemiyoruz. bize iyilik yapın, biz size patriotları satacağız” Çok geç satın almıştı. Bu arada 100 tane de F-35 satın aldı. Biliyorsunuz radara yakalanmıyor. 116 tane… Ve daha da almak istiyorlar. 

'ERDOĞAN'A ADALETSİZ DAVRANILDI'

Şimdi de parasını ödediği uçakların teslimatını istiyor. Şirketimize para ödediler. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, biliyorsunuz Rahip Brunson’ı geri verdi.

Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri. Erdoğan’a adaletsiz davranıldığını düşünüyorum.

Çünkü patriot alamazsın dedik ve başka sistem altından sonra  fikrimizi değiştirdik. Karmaşık bir konu. Üzerinde çalışıyoruz”

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.