TSK 4.5 yıl sonra Fırat'ın doğusunda! Resmen giriş yapıldı

TSK 4.5 yıl sonra Fırat'ın doğusunda! Resmen giriş yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş sonrası Fırat’ın doğusuna 4.5 yıl aradan sonra ikinci kez ayak bastı.

Türk ve ABD’li askerlerin Fırat’ın doğusunda ortak kara devriyesi başladı.

Mehmetçik böylece Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş sonrası Fırat’ın doğusuna 4.5 yıl aradan sonra ikinci kez ayak basmış oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), daha önce 22 Şubat 2015 tarihinde ‘Şah Fırat’ operasyonuyla Fırat’ın doğusuna girerek, Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nu Ayn el Arab’ın (Kobani) yakınındaki Suriye Eşmesi’ne taşımıştı.

tsk-siyasetcafe-001.jpg

İŞBİRLİĞİNDE DÖRDÜNCÜ SAFHA

Ortak kara devriyesi, Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakatın uygulanmasına ilişkin yürütülen süreçte dördüncü ayağı oluşturuyor.

Türk ve ABD’li askeri heyetler arasında varılan mutabakat sonrası Akçakale’deki 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı içinde bir Türk ve bir ABD’li generalin komutasında Müşterek Harekât Merkezi kurularak birinci safha gerçekleşmişti. Bu kapsamda ABD, kontrolünü elinde bulundurduğu Suriye’nin kuzeydoğusundaki hava sahasını Türkiye’ye ait İnsansız Hava Araçlarına (İHA) açmış ve İHA’lar söz konusu sınır hattında keşif uçuşu yapmıştı.

Ardından Türkiye ve ABD’ye ait helikopterler üç kez ortak devriye yaparak üçüncü safhayı hayata geçirmişti.

tsk-siyasetcafe7.jpg

Bugün yapılan ortak kara devriyesiyle dördüncü safha da hayata geçti.

Güvenlik kaynakları bu safhaların ileri süreçte artarak üç maddeden oluşan ve Fırat’ın doğusunda Türkiye-Suriye sınır hattında ‘Barış Koridoru’ oluşmasını ve yerinden edilmiş Suriyelilerin buraya yerleşmesini hedefleyen mutabakatın tamamlanmasının planlandığını söyledi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

tsk-siyasetcafe44.png

"Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; ​TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA’ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı.'

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.