TSK depremzedeler için tüm imkanlarını seferber etti

TSK depremzedeler için tüm imkanlarını seferber etti

Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri de depremzedelere yardım edebilmek için harekete geçti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle yer yerinden oynadı. Enkaz altında kalan 3 bin 549 kişi hayatını kaybetti. Deprem bölgesine çevre illerden ve yurt dışından yardım yağmaya başladı. Türk milletinin başına gelen bu hadise sonucu TSK harekete geçti. TSK personelleri arama-kurtarma çalışmalarına katıldı. Ordunun lojistik imkanları da seferber edildi.

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açılama şu şekilde:

 

Milli Savunma Bakanlığı tüm unsurları ile depremin ilk anından itibaren bölgede arama kurtarma, insani yardım malzemeleri taşıma ve lojistik destek faaliyetlerine başladı. Bakanlık ve TSK, depremden etkilenen illerin valiliklerinden ve AFAD Koordinasyon Merkezi'nden gelen talepleri hızla karşılamaya devam ediyor. Bu çerçevede, çok sayıda seyyar mutfak, tuvalet banyo üniteleri, jeneratör, seyyar fırınlar bölgeye hizmet vermek üzere sevk edildi. Bugün itibariyle Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Hastanesi bahçesine Seyyar Cerrahi Hastane kuruluyor. Kara, Deniz ve Hava kuvvetlerinden 9 bine yakın Mehmetçik sahada vatandaşımızın yardımına koşuyor. Bölgede, yer yer olumsuz hava koşullarına rağmen helikopterler, uçaklar, arama kurtarma faaliyetlerine destek vermektedir. Yaralanan çok sayıda vatandaşımız gemiler, uçaklar ve helikopterlerle bölge dışındaki hastanelere nakledilmektedir. Bu kapsamda 38 helikopter, 8 gemi, 50 nakliye uçağı görev almaktadır. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı Şakirpaşa ve İncirlik’e inen yabancı yardım uçaklarının ekip ve malzemelerinin bölgeye intikalini de sağlamaktadır.

 

ARAMA-KURTARMA FAALİYETLERİNE DESTEK VERİLDİ


Edirne'de konuşlu 54’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımızın 1’inci Komando Taburunda görevli personelimiz arama-kurtarma faaliyetlerine destek için Gaziantep'e intikal ediyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.