TSK ve Mehmetçik'i hedef alan Şebnem Korur Fincancı'nın cezası onandı

TSK ve Mehmetçik'i hedef alan Şebnem Korur Fincancı'nın cezası onandı

Terör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda TSK’yı ve Mehmetçik’i hedef alan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezası onandı.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü PKK ile bağlantılı bir televizyonda, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik skandal ifadeler kullanmış, bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Fincancı nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Fincancı 27 Ekim 2022'de Ankara'da sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanırken, hakkında 'Terör örgütü propagandası' suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti. Dosyanın İstanbul'a gönderilmesinin ardından İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Fincancı'ya 'Silahlı terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verilerek tahliyesine karar verilmişti.

Sanık avukatları ve cumhuriyet savcısının itirazı üzerine dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesine gönderildi.

Temyiz incelemesi yapan Daire, yerel mahkemenin hükmünde usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılık, delilerde ve işlemlerde ise herhangi bir eksiklik olmadığına karar verdi.

 

FİNCAN'CININ CEZASI ONANDI

 

İspat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu belirten Daire kararında eylemin doğru olarak nitelendirildiğini ve sanığa verilen 2 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezasının kanuni bağlamda uygulandığını aktararak, sanık avukatları ve cumhuriyet savcısının ileri sürdüğü nedenleri yerinde görmeyerek temyiz başvurusunu esastan reddetti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.