TSK’da FETÖ operasyonu: 360 gözaltı

TSK’da FETÖ operasyonu: 360 gözaltı

Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak TSK’ya yapılan FETÖ operasyonunda 360 kişi gözaltına alındı. İşte ayrıntılar;

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul genelinde FETÖ/PDY'ye yönelik eş zamanlı şafak operasyonunda yüzlerce kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 333’ü asker 360 şüpheli kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verildi.

Gözaltına alınan şüpheliler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan şafak operasyonu İstanbul merkezli 49 ilde bu sabah başlatıldı. Operasyonlar kapsamında gözaltı kararı verilen askerlerden 216’sının çeşitli rütbelerde muvazzaf olduğu öğrenilirken, askerlerden 7'sinin görevli 13’ünün ise ihraç edilmiş pilot olduğu kaydedildi.

Ancak gözaltı kararı verilen 360 kişiden 10'unun yurt dışında olduğu tespit edildi.

OPERASYONLA İLGİLİ BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
''Başsavcılığımızca FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli rütbelerde 343’ü asker ve 27’si mahrem imam olmak üzere 360 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı verilmiş olup yakalama işlemleri devam etmektedir. 333 asker şahsın 216’sı çeşitli rütbelerde muvazzaf asker olup 7'si aktif, 13'ü ihraç edilmiş olmak üzere pilot.''

 

ZONGULDAK’TA GÖZALTINA ALINANLAR

 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli üsteğmen O.M.K. ve astsubay S.Y, evlerinde gözaltına alındı. Ev ve iş yerindeki bilgisayarlar ile dokümanlara el konulan 2 kişinin, İstanbul'a götürüleceği kaydedildi.

 

ESKİŞEHİR’DE GÖZALTINA ALINANLAR

İki binbaşı, bir yüzbaşı ile bir teğmen gözaltına alındı.

BALIKESİR’DE GÖZALTINA ALINANLAR

 

Erdek Mayın Filo Komutanlığında bulunan lojmanlardaki adresinde Yüzbaşı M.Z, yakalandı. Söz konusu adreste yapılan aramada, diz üstü bilgisayar, cep telefonu ve SIM kartı, şüphelinin adına düzenlenmiş pasaport, TSK personel kimlik kartı ve beylik tabancası, 2 şarjör ve 60 fişeke el konuldu. Silah ve personel kimlik kartı Erdek Mayın Filo Merkez Komutanlığı'na teslim edilen şüpheli, işlemlerin ardından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerine teslim edilecek.

MUĞLA’DA GÖZALTINA ALINANLAR

 

Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 10’u görevde, biri daha önce ordudan ihraç edilmiş çeşitli rütbelerde toplam 11 asker gözaltına alındı.
Operasyonlarda Marmaris’te tamamı görevde olan binbaşı H.A., yüzbaşı O.C., yüzbaşı F.G., üsteğmen A.L., üsteğmen L.K., astsubay B.Ç., astsubay M.O., astsubay F.O., astsubay O.A.S. ve astsubay R.A. gözaltına alındı. Marmaris’te ayrıca 4 kişinin firarda olduğu ve arandığı bildirildi. Bodrum’da ise daha önce ordudan ihraç edilen uzman çavuş E.A. gözaltına alındı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.