TSK’dan çok kritik Afrin açıklaması

TSK’dan çok kritik Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son dakika Afrin’de yaşananlara ilişkin çok önemli açıklama yapıldı. İşte haberin ayrıntıları;

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun omuz omuza yürüttüğü harekat tüm hızıyla devam ediyor. TSK’dan ise son dakika yazılı bir açıklama geldi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 33. gününde, 1780 PYD/YPG’li terörist öldürüldü.

Sınırdaki stratejik Dayr Savvan köyü alındı ve Kilis’e roket saldırıları düzenleyen terör örgütünün kentle sınır teması kalmadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nın 32. gününde TSK ve ÖSO unsurları 9 nokta ve köyü terör örgütü PYD/YPG’den kurtardı. Operasyonda son olarak Afrin’in kuzeydoğusundaki Dayr Savvan köyünün kurtarılmasıyla Kilis’in karşısına düşen Suriye sınır hattı teröristlerden temizledi.

Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesi ile muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesi birleştirildi. Böylece terör örgütünün yaklaşık 80 kilometrelik Kilis sınır hattı ile teması kesilmiş oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.