TSK’dan flaş Afrin açıklaması

TSK’dan flaş Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri son dakika Afrin açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar;

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun 20 Ocak’ta Afrin’de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda büyük bir mesafe kat edildi. Kahraman Mehmetçik Suriye’nin kuzeyinde yer alan Afrin’de destan yazmaya devam ediyor ve teröristlerin elinde bulunan köyleri, yerleşim yerlerini alarak sivil vatandaşları terör belasından kurtarıyor.

Bu doğrultuda operasyonlar devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir açıklama yapıldı.

TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı 47. gününde başarı ile devam ediyor. Şeran beldesi de PYD/PKK’lı teröristlerden temizlendi. Afrin Merkez'e sadece 15 kilometre kaldı. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2940'ı buldu.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 46. gün geride kaldı. Afrin önündeki kritik Cinderes belde merkezinin etrafındaki stratejik noktalar havadan ve karadan bir bir vurulurken TSK ve ÖSO, Afrin’in Harabat Çaranlı, Çaranlı ve Şirkan köylerini de PYD/PKK’lı teröristlerden temizleyerek Şeran belde merkezini de teröristlerden temizledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2940 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.