TSK’dan kritik Afrin açıklaması

TSK’dan kritik Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden son dakika Afrin açıklaması yapıldı. İşte haberin ayrıntıları;

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 44. gününde devam ediyor. TSK'dan yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668 oldu.

TSK'dan Afrin'deki harekatla ilgili açıklama geldi. Açıklama şöyle: "Zeytin Dalı Harekâtında, Şeyh Hadid beldesi dâhil 7 yerleşim yeri ile Racu ve Cenderis’ten Afrin’e ulaşan yollar kontrol altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668".

Uzmanlara göre bu durum Cenderis’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor. Gün içinde 56 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen 20 Ocak günü Türkiye'nin sınır hattı ile bölgedeki güvenlik ve istikrarın sağlanması, bölge halkının teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarılması amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlere yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 44. güne girildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda dün Afrin'e ulaşan yaklaşma istikameti üzerinde olması ve içinde çok sayıda teröristin barınmasına imkan vermesi nedeniyle kritik bir öneme haiz olan Racu beldesi başta olmak üzere, Hamilek, Ramadiye, Badinli, Karkin, Ali Bezanlı ve Çemenli dahil toplam 7 yerleşim yerinde kontrol sağlandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.