TSK’dan son dakika Afrin açıklaması

TSK’dan son dakika Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin flaş bir açıklama geldi. Öldürülen terörist sayısı ise arttı. İşte haberin ayrıntıları;

TSK ve ÖSO’nun birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin son dakika açıklaması yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649'a yükseldi. Dün gece terör örgütünün 3 hedefi, Türk savaş uçaklarınca imha edildi” denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Afrin ve çevresine yönelik karadan ve havadan sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı 10. günü doldurdu. Önceki gün alınan Burseya Dağı çevresi ile dört bölgeden dün Afrin’e doğru harekâta devam edildi. Burseya Dağı’ndan temizlenen terör örgütü PYD/PKK, Afrin’e ulaşan dağlık bölgede yeni savunma hatları oluşturdu. TSK ve ÖSO güçleri, savunma hattını kırmak için dün Burseya Dağı’ndan üç koldan ilerledi. Harekâtı yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Burseya Dağı’nda incelemelerde bulundu.

Bu sabah TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 oldu” ifadeleri kullanıldı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.