TSK'dan son dakika Afrin açıklaması

TSK'dan son dakika Afrin açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Afrin’de devam eden operasyona ilişkin son dakika açıklaması geldi. İşte flaş açıklamanın ayrıntıları;

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Afrin’i terör örgütlerinden temizlemek için mücadelelerine hız kesmeden devam ediyor.

TSK’dan ise Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin flaş bir açıklama geldi. TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında 70 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TSK'dan yapılan açıklamada,

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 70 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1439 olmuştur" denildi.

ARAÇLAR GİDİYOR

Zeytin Dalı Harekatı Kapsamında Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan operasyona askeri sevkıyat devam ediyor. Gece saatlerinde Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gelen ve içerisinde tank, obüs ile ZPT’ler bulunan askeri konvoy Hatay bölgesindeki sınır birliklerine intikal etti. Sevkıyat, yoğun güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirildi. Vatandaşlar konvoydaki askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. Daha sonra sınır birliklerine doğru hareket eden askeri araçların, buradan da Afrin'e geçeceği öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.