TSK'ya bir kimyasal silah iftirası da Prof. Dr. Neşe Özgen'den geldi! 'Türkiye yargılanmalı'

TSK'ya bir kimyasal silah iftirası da Prof. Dr. Neşe Özgen'den geldi! 'Türkiye yargılanmalı'

Hendek operasyonları sırasında devleti katliam yapmakla suçlayan bildiriye imza atan ‘barış’ akademisyenleri arasında yer alan Prof. Dr. Neşe Özgen, kimyasal iddialarının uluslararası mahkemelerde dava edilmesini istedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın iftiralarının ardından bu yönde bir suçlama da Hendek operasyonları sırasında devleti katliam yapmakla suçlayan bildiriye imza atan ‘barış’ akademisyenleri arasında yer alan Prof. Dr. Neşe Özgen’den geldi.

Duvar’da yer alan habere göre Fincancı için yazı kaleme alan Özgen, Fincancı’yı yurt dışından dönmemesi konusunda ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

 

‘BİR SÜRE DAHA KALMASI İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞTIK’


Berlin Free University’de misafir akademisyen olarak bulunan Özgen “18 Ekim 2022’de Prof. Şebnem Korur Fincancı’nın da aralarında olduğu bir grup konuşmacıyla birlikte Rosa Lüksemburg Vakfı bünyesinde düzenlediğimiz ‘Türkiye’nin Demokratikleşmesi ve Siyasi Tutsaklar’ Konferansı’nda, Şebnem’in ‘Türkiye’nin kimyasal gazları savaş silahı olarak kullandığına dair kuvvetle şüpheli bulgular olduğu’na dair konuşması nedeniyle tutuklanacağı ortaya çıkmıştı. Türkiye’ye dönerse tutuklanma tehlikesi olduğunu söyleyerek bir süre daha kalması için uzun süre ikna etmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı.

 

‘ULUSLARARASI MAHKEMELERDE DAVA KONUSU…’


Özgen kimyasal iddialarının uluslararası mahkemelerde dava edilmesini de istedi.

 

Özgen şunları yazdı:

“Türk Devleti’nin iç savaşta kimyasal silah kullandığı şüphesi’nin üzerine mutlaka durulması gerekir.

Bu pervasızlaştırılmış zorbalığın son bulmasını, konunun mutlaka bağımsız uluslararası gözlemcilerle soruşturulmasını ve bulgu kanıtlanırsa uluslararası mahkemelerde dava konusu edilmesini talep ediyorum.”

 

‘Barış’ akademisyenleri, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaadi ile gündeme gelmişti.  Kılıçdaroğlu’nun ‘barış’ akademisyenlerin tamamını yeniden görevlerine iade edeceklerini söylemesi tartışma yaratmıştı. Kılıçdaroğlu “Benim size sözümdür, bu topluma sözümdür. Allah’ın izni ile iktidar olduğumuzda, ilk 1 hafta içinde bu barış akademisyenlerinden tamamını yeniden görevlerine iade edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.