Tuba Ünsal Büyükelçi ile iklim sohbeti yaptı

Tuba Ünsal Büyükelçi ile iklim sohbeti yaptı

Oyuncu Tuba Ünsal, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyükelçi Christian Berger ile online görüştü. Ünsal’ın çevreci kimliği ile de çok takdir topladığını söyleyen Berger, pandemi süreci ile ilgili sohbet gerçekleştirdi.

Güzel oyuncu, Büyükelçi Berger’e ise PARİS ANLAŞMASI’ndan sonra iklim krizine karşı imzalanan en büyük çevre anlaşması olan ‘YEŞİL ANLAŞMA’nın anlamını ve önemini sordu. Berger ; ‘ İklim değişikliği ve çevre kirliliği Avrupa ve tüm dünya için varoluşsal bir tehdittir. Bu zorlukların üstesinden gelmek için Avrupa'nın modern, yeniden dönüştüren, kaynakları verimli kullandıracak, rekabetçi bir ekonomiye dönüştürecek yeni bir büyüme stratejisine ihtiyacı var. Tüm bunlara karşı bu yeniden yapılanmayı Yeşil Anlaşma perspektifi ile yapabiliriz. Ana odağımız karbon emisyonunu azaltmak’ dedi.

 

HARVARD’A BAŞLADI

Tuba Ünsal, ‘Covid dönemini proaktif geçirenlerdenim. Birçok kurum online eğitimlerini açtı ve bunlardan yararlanmak istedim. HARVARD’a başvurdum ve sınavını geçip online ders alma hakkı kazandım. İklim değişikliğinin insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine bir eğitime başladım.’ dedi.

1s-minf.jpg

“SANATSIZ GELECEK OLMAZ”

Canlı görüşmenin sonunda Christian Berger, pandemi sonrası yaratıcı sektörlerle ilgili olarak ’ Sanatın olmadığı bir gelecek göremiyorum. Tekrardan sahnelerde olmalıyız. Tiyatroların, sinema salonlarının, konserlerin aynı zamanda güçlü bir ekonomik yanı var. Bir çok ekonomik aktivite sanatla bu yönden bağlantılı. Umuyoruz ki bu kriz sona erdiğinde hayatımızın sanat yönü yeniden gelecek. Ve size, oyuncularımıza ve sanatçılarımıza ihtiyacımız var” dedi

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.